Quantcast

Ένα μικρό αλλά έξυπνα σχεδιασμένο διαμέρισμα στο κέντρο του Gothenburg

Τέσσερις χώροι, διαφορετικής λειτουργίας ο καθένας όπως κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό και υπνοδωμάτιο συνδυάζονται υποδειγματικά όλοι μαζί σε ένα μικρό διαμέρισμα 23 τ.μ. στο Gothenburg.

Παρόλο που αυτό το διαμέρισμα έχει ξεχωριστό μπάνιο, το γεγονός ότι δεν έχει ξεχωριστό υπνοδωμάτιο είναι κάτι που το καθιστά στούντιο και όχι διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου.

Η κουζίνα, η τραπεζαρία και το καθιστικό βρίσκονται στον χώρο μπροστά από τα παράθυρα, ενώ το υπνοδωμάτιο και ο διάδρομος βρίσκονται ακριβώς από πίσω.

Studio Gothenburg

Ο στόχος της δημιουργίας ενός διαμερίσματος αποδοτικού από άποψη λειτουργικότητας μοιάζει να έχει επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Δεν υπάρχει διαθέσιμη επιφάνεια που να μην έχει εκμεταλλευτεί, αλλά ούτε τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμα για κάτι πρόσθετο ή επιπλέον.

Η επιλογή μικρών επίπλων εξασφαλίζει περισσότερο κενό χώρο, ενώ με έξυπνο τρόπο έχει γίνει διαχωρισμός των διαφορετικών λειτουργικών “περιοχών” μεταξύ τους. Διακοσμητικές λεπτομέρειες όπως η προσθήκη του χαλιού από κάνναβη, η δημιουργία του gallery wall και η τοποθέτηση φωτιστικών που υποδεικνύουν την αρχή και το τέλος μιας περιοχής εξυπηρετούν επιτυχώς τον παραπάνω σκοπό.

Στην κουζίνα, το ανοιχτό γκρι στις προσόψεις των ντουλαπιών ταιριάζει τέλεια με το λευκό πάτωμα και τους τοίχους στο ίδιο χρώμα, ενώ ο πάγκος από λευκή πέτρα ταιριάζει αντίστοιχα με τις λευκές οροφές. Η διάταξη της κουζίνας αποτελείται από ντουλάπια σε δύο επίπεδα για βελτιστοποίηση του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου, ενώ η γκρι και λευκή παλέτα εμπλουτίζεται με χρυσές λαβές στα ντουλάπια και στη βρύση.

Studio GothenburgStudio Gothenburg

Ο χώρος μπροστά από το παράθυρο του στούντιο διαμερίσματος ενός δωματίου είναι το τέλειο σημείο για το στρογγυλό τραπέζι φαγητού σε συνδυασμό με τις καρέκλες σε ανοιχτόχρωμη δρυς.

Studio Gothenburg

Οι διάφανες λευκές κουρτίνες μπροστά από το παράθυρο δημιουργούν ήπια αντίθεση με τους γκρι τοίχους. Το ύφασμα τους συνδυάζεται με το τραπεζομάντιλο στο τραπέζι, λεπτομέρεια που ολοκληρώνει την εικόνα της τραπεζαρίας.

Ο μαύρος καναπές -σε αντίθεση με τις κουρτίνες- δημιουργεί μεγάλη αντίθεση στην γκρι και λευκή παλέτα, η οποία έχει συνδυαστεί με αποχρώσεις του ξύλου στο υποπόδιο, στο τραπεζάκι και στις κορνίζες του gallery wall. Τα λευκά και μπεζ υφάσματα στον μαύρο καναπέ δίνουν στον χώρο μια όμορφη πινελιά, ενώ το λευκό φωτιστικό, συμβάλλει στον οπτικό διαχωρισμό του καναπέ από την τραπεζαρία.

Studio Gothenburg

Η ντουλάπα είναι τοποθετημένη στα “πόδια” του κρεβατιού, με τις πόρτες να βλέπουν προς το τμήμα του διαδρόμου του στούντιο.

Η λευκή και μπεζ χρωματική παλέτα στα σεντόνια και στα αξεσουάρ συμπληρώνει αρμονικά τους γκρι τοίχους “κουμπώνοντας” με τη χρωματική παλέτα στο υπόλοιπο διαμέρισμα του στούντιο στο Gothenburg.

 

Source | StadshemCoco Lapine Design

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR