Quantcast
NormArchitects Cabrils JBP

Μια σύγχρονη βίλα στη Βαρκελώνη από τους Norm Architects

Το γραφείο σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής Norm Architects μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή μιας κατοικίας με ιδιωτική πισίνα, βόρεια της Βαρκελώνης.

Η οικογενειακή κατοικία χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστικές γραμμές και φυσικά υλικά,  ενώ ο αριστοτεχνικός σχεδιασμός “θολώνει” τις γραμμές μεταξύ εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου.

Οι Norm Architects έχουν ακολουθήσει μια ξεκάθαρη σχεδιαστική γλώσσα η οποία ενισχύεται με τη χρήση ξύλου βελανιδιάς και σκυροδέματος, ενώ έχουν προσθέσει λεπτομέρειες σε στυλ Japandi, αλλά με πιο μινιμαλιστικό και αφαιρετικό τρόπο.

Τα μεγάλα παράθυρα στις καθαρές γραμμές της πρόσοψης της βίλας “βλέπουν” στην εξωτερική πισίνα. Τα παράθυρα μπορούν όλα να ανοίξουν τόσο ώστε να ενωθεί ο εσωτερικός με τον εξωτερικό χώρο, συνθήκη εξαιρετική για το ισπανικό κλίμα.

NormArchitects Cabrils JBP NormArchitects Cabrils JBP

Η κατοικία διαθέτει μια κομψή κουζίνα από ξύλο βελανιδιάς και σκυρόδεμα, υλικά που ταιριάζουν με τον μοντέρνο σχεδιασμό της βίλας.

NormArchitects Cabrils JBP

Το ξύλο δρυός έχει χρησιμοποιηθεί και στον χώρο της τραπεζαρίας, τόσο στο τραπέζι όσο και στις καρέκλες για μια αρμονική εμφάνιση, κάτι που προσθέτει ζεστασιά στους λευκούς τοίχους και τις τσιμεντένιες επιφάνειες των εσωτερικών χώρων. Η τραπεζαρία βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον χώρο στον οποίο βρίσκεται το τζάκι.

NormArchitects Cabrils JBP NormArchitects Cabrils JBP

Στο μοντέρνο καθιστικό, η διακόσμηση είναι βασισμένη σε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα, με ένα στρογγυλό δρύινο τραπεζάκι σαλονιού να αποτελεί το centrepiece του χώρου.

NormArchitects Cabrils JBP NormArchitects Cabrils JBP

Το χαλί και οι διάφανες λευκές κουρτίνες προσθέτουν κομψότητα στη λιτή αρχιτεκτονική των χώρων.

Source | Coco Lapine Design

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR