Quantcast
casolare scarani studio andrew trotter architecture residential houses puglia adaptive reuse italy d 3 1

Ένα σχολείο του 19ου αιώνα μετατρέπεται σε κατοικία στην Puglia

Το σπίτι στην Puglia, που ονομάζεται Casolare Scarani, ήταν σχολείο θηλέων. Χρονολογείται από το 1883 και εγκαταλείφθηκε τη δεκαετία του 1960. Μέσω της ανακαίνισής του, το Studio Andrew Trotter είχε σκοπό να το “επαναφέρει στη ζωή”, διατηρώντας τον αρχικό του χαρακτήρα.

“Πριν από την ανακαίνιση, το κτίριο ήταν εντελώς εγκαταλελειμμένο, με φυτά να φυτρώνουν μέσα, χωρίς πόρτες και να πέφτουν σοβάδες”, είπε στο Dezeen ο διευθυντής του στούντιο, Marcelo Martinez.

casolare scarani studio andrew trotter architecture residential houses puglia adaptive reuse italy

Το Studio Andrew Trotter είχε ως στόχο να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένης της πέτρινης στοάς του που έχει θολωτή οροφή και βλέπει στον κήπο.

“Προσπαθήσαμε να αφήσουμε την εξωτερική πατίνα όπου μπορούσαμε”, είπε εκπρόσωπος του στούντιο. “Μαζί με τους πελάτες, περάσαμε μέρες ξύνοντας τα εξωτερικά στρώματα της μπογιάς, για να αποκαλύψουμε την πέτρα που κρυβόταν από πίσω”.

casolare scarani studio andrew trotter architecture residential houses puglia adaptive reuse italy

Στο εσωτερικό, οι θολωτές οροφές του σχολείου διατηρήθηκαν ανέπαφες και καλύφθηκαν, όπως και οι τοίχοι, με ασβεστοκονίαμα από ντόπιο τεχνίτη της Puglia.

casolare scarani studio andrew trotter architecture residential houses adaptive reuse italy

Τα δωμάτια διαθέτουν λεπτομέρειες σε γήινους τόνους, όπως το παραδοσιακό πέτρινο δάπεδο το οποίο διατηρήθηκε από τον αρχικό σχεδιασμό.

Μια τοξωτή πόρτα στο πλάι της στοάς οδηγεί στο σαλόνι, το οποίο βρίσκεται κάτω από μια θολωτή οροφή. Στη μία πλευρά του δωματίου, μια εσοχή που κάποτε χρησιμοποιούνταν για μαγείρεμα έχει διατηρηθεί ανέπαφη και μετατράπηκε σε καθιστικό με χτιστούς πάγκους και τζάκι.

casolare scarani studio andrew trotter architecture residential houses adaptive reuse italy

“Η εσοχή στο σαλόνι είναι ένα από τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του κτιρίου”, είπε ο Martinez.

Εκεί που βρίσκονταν το γκαράζ και ο στάβλος του σχολείου, βρίσκονται πλέον η κουζίνα και η τραπεζαρία.

Η κατοικία διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, το master υπνοδωμάτιο στον πρώτο όροφο και άλλα δύο στο ισόγειο.

casolare scarani studio andrew trotter architecture residential houses adaptive reuse italy casolare scarani studio andrew trotter architecture residential houses puglia adaptive reuse italy

Φωτογραφίες | Salva López

Source | Dezeen

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR