Quantcast
oyster bar

Citrons et Huîtres: Ένα oyster bar στο Παρίσι εμπνευσμένο από πίνακα του Renoir

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Marion Mailaender ανέλαβε τον σχεδιασμό του Citrons et Huîtres, το οποίο διαθέτει θεματικές διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως λαβή πόρτας σε σχήμα στρειδιού και έναν πάγκο από ανοξείδωτο χάλυβα που θυμίζει ιχθυοπωλείο.

Η Mailaender, η οποία ειδικεύεται στη δημιουργία χώρων με έντονη αίσθηση του χιούμορ, σχεδίασε το μπαρ ώστε να θυμίζει πάγκο αγοράς ιχθυοπωλείου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν φρέσκα θαλασσινά “κατευθείαν” από την πηγή.

Η πρόσοψη του Citrons et Huîtres έχει παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που “βλέπουν” στους δρόμους του Παρισιού. Οι επισκέπτες εισέρχονται στο εστιατόριο από μια πόρτα με χάλκινη λαβή σε σχήμα στρειδιού.

oyster bar Citrons et Huîtres oyster bar

Στο εσωτερικό, ο χώρος έχει μια θολωτή οροφή που φτάνει τα τεσσεράμισι μέτρα ύψος, η οποία είναι βαμμένη μπλε μαζί με τους τοίχους ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι “βουτάς σε ενυδρείο”, είπαν οι ιδιοκτήτες.

Οι πάγκοι είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο ατσάλι και έχουν φινίρισμα “μαργαριταρένιας γυαλάδας”, ενώ σκαμπό σε χρώμα κοραλί πλαισιώνουν το μπαρ.

oyster bar Citrons et Huîtres

Το όνομα Citrons et Huîtres είναι εμπνευσμένο από τις νεκρές φύσεις του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Pierre-Auguste Renoir, ο οποίος κάποτε είχε το ατελιέ του στο ίδιο κτίριο που σήμερα στεγάζει το oyster bar.

“Στο απόγειο της δόξας του το 1900, ο Renoir δημιούργησε το Citrons et Huîtres, ένα έργο τέχνης με τα πιο όμορφα οστρακοειδή, που έχει χαρακτηριστεί ως εθνική κληρονομιά της γαλλικής τέχνης”, συμπλήρωσαν οι ιδιοκτήτες.

oyster bar Citrons et Huîtres oyster bar

Φωτογραφίες | Thomas Tissandier

Source | Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR