Quantcast

Κοσμάς Κουμιανός: «Το να δίνεις διαχρονικότητα σε κάτι είναι ευλογία» #TheSchweppesClub

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος φωτογράφος Κοσμάς Κουμιανός είναι ο ορισμός του self-made που αναθεώρησε τη ζωή του και έδωσε όλη του την ενέργεια σε αυτό που αγαπά, τη φωτογραφία.

Δικαιώθηκε και πλέον μέσα από τον δικό του μοναδικό κόσμο που αποτυπώνεται στις σελίδες των editorial που επιμελείται, στη δυναμική των εικόνων που τραβάει, εμπνέει εκείνους που ακόμη σκέφτονται να κάνουν το βήμα, να βγουν από το comfort zone τους και αφεθούν σε μοναδικές εμπειρίες.

Σε αυτό το drive οφείλεται το γεγονός ότι όταν βλέπεις μια φωτογραφία του, μπορείς κατευθείαν να πεις «είναι Κουμιανός» ακόμα κι αν δεν αναγράφεται κάπου το όνομά του. Γιατί οι αυθεντικοί άνθρωποι που οδηγούνται από το πάθος, έχουν ανεξίτηλο αισθητικό αποτύπωμα. Όπως κανείς αναγνωρίζει – ακόμα και με κλειστά μάτια – ένα ποτήρι με ένα παγωμένο Schweppes στην πρώτη γουλιά, αφού το πιο εκλεκτό ανθρακούχο ποτό στον κόσμο των ενηλίκων είναι φτιαγμένο από ανθρώπους με την ίδια ορμή. Οι εμπνευστές του Schweppes πιστεύουν ότι «η τελειότητα βρίσκεται στις λεπτομέρειες», το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει και με τις συναρπαστικές φωτογραφίες του Κοσμά Κουμιανού.

Ανακάλυψε έναν νέο κόσμο εμπειριών στο Schweppes.gr, τόλμησε να βιώσεις premium εμπειρίες και γίνε και εσύ μέλος της πιο σύγχρονης λέσχης που ακούει στο όνομα #TheSchweppesClub.


Φωτογραφίζει: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Συνέντευξη: Φιλίππα Δημητριάδη


Τι σημαίνει για σένα η φωτογραφία; Μετά από τόσα χρόνια στον χώρο πώς θα περιέγραφες την επιλογή σου να γίνεις φωτογράφος;
Μου αρέσει αυτό που βλέπω και έχω τη δυνατότητα να το απεικονίζω, να το αποτυπώνω δηλαδή στον χρόνο. Το να δίνεις διαχρονικότητα σε κάτι είναι ευλογία. Η φωτογραφία μού επιτρέπει να έχω αυτήν τη δυνατότητα. Μαγικό δεν θα ήταν αν τα μάτια μας ήταν φωτογραφικοί φακοί;

Από την αρχή της καριέρας σου σε γοήτευε η φωτογραφία μόδας και τα πορτραίτα ή ήταν κάτι που ανακάλυψες στη συνέχεια;
Φωτογραφίζω αυτό που με εμπνέει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η γυναίκα είναι το εφαλτήριο μου, από εκεί δεν αρχίζουν όλα άλλωστε; Αν αναφέρεσαι σε άλλα πρότζεκτ, χαίρομαι που μοιράζονται και άλλοι συνοδοιπόροι τη δική μου αισθητική. Είναι πολύ σημαντικό αυτό στο να εδραιωθείς σε μια κοινωνία. Συμβολίζει την αποδοχή κι αν αυτό σημαίνει μέσα από μια κοινή ματιά, τότε τόσο το καλύτερο.

Το πιο μεγάλο ρίσκο που πήρες στη ζωή σου ποιο θεωρείς πως είναι;
Να τα παρατάτε. Εάν το νιώθετε, παρατήστε τα όλα για να ακολουθήσετε αυτό που σας λέει το στομάχι σας. Ξεκίνησα ως πληροφορικάριος αλλά άρχισα να νιώθω δυσφορία στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον. Ένιωθα σα να είχα ένα πετραδάκι στο παπούτσι μου. Και ξέρεις τι έκανα; Δεν έβγαλα μόνο πετραδάκι, πέταξα και το παπούτσι μαζί. Το έλυσα!

Ποιο είναι το πιο γοητευτικό κομμάτι της δουλειάς σου;
Η προσωπική ευχαρίστηση που παίρνω μέσα από αυτό που βλέπω. Μία ευχαρίστηση που βρίσκεται στην επαφή, στη ματιά, στα χαμόγελα των άλλων, στο άβολο, στο αμήχανο, στο μη επιτηδευμένο. Βρίσκεται στην αλήθεια της στιγμής. Μετά από ένα δευτερόλεπτο μπορεί να έχει χαθεί. Είμαι στο εκεί, στο τώρα. Δίνομαι απόλυτα στη δουλειά μου και στους ανθρώπους που έχω απέναντι μου.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κοσμά Κουμιανού εδώ

Tο #SchweppesGreece, το πιο εκλεκτό ανθρακούχο ποτό στον κόσμο των ενηλίκων, βουτά στους μοναδικούς κόσμους εμπειριών επτά δημιουργικών ανθρώπων από τον χώρο της μόδας, της φωτογραφίας, του θεάτρου, της αρχιτεκτονικής και του χορού δημιουργώντας ένα δυναμικό club για αυθεντικούς χαρακτήρες που ξέρουν να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής, το #TheSchweppesClub. Γίνε κι εσύ μέρος του στο www.schweppes.gr.

#TheSchweppesClub #SchweppesGreece 

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR