Quantcast

Ελβετία: Το δημιούργημα των Raffaele Cammarata Arch. με θέα τη λίμνη Lugano

Από την Κατερίνα Γιογάκη Raffaele


Με θέα στη λίμνη Lugano, περιτρυγιρισμένη από δέντρα, βρίσκεται η εξοχική κατοικία Holiday Residence Refurbishment. Ένα κτίριο κατασκευασμένο τη δεκαετία του ’50 το οποίο ανακαινίστηκε από το γραφείο Raffaele Cammarata Architetto.

Στόχος της ανακαίνισης ήταν οι άπλετοι ευρείς χώροι και η αίσθηση της διαμονής σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Λόγω αυτού, έπρεπε να αξιοποιηθεί στο έπακρο κάθε τετραγωνικό μέτρο του διαθέσιμου χώρου.

Η διάταξη του βασικού/κατοικήσιμου επιπέδου είναι η εξής: Μια αρκετά μεγάλη βεράντα, ένα ανοιχτό σαλόνι ενιαίο με την κουζίνα, ένα μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο, όλα σχεδιασμένα σε αρμονία με τον εξωτερικό χώρο. Αυτό επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση μεγάλων γυάλινων πάνελ τα οποία εξασφαλίζουν μια συνέχεια μεταξύ του εσωτερικού και της λίμνης ενώ το φυσικό φως που εισέρχεται δίνει την ψευδαίσθηση των μεγαλύτερων χώρων.

Τα δομικά υλικά ενισχύουν τη σύνδεση με τα  περιβάλλοντα στοιχεία: ξύλο (δάπεδα & τοίχοι), γυαλί και πέτρα (η οποία εξήχθη από μια σπηλιά που βρισκόταν στη λίμνη, σπηλιά που δεν υπάρχει πλέον). Τα διάφορα επίπεδα συνδέονται με μια σειρά από ράμπες, οι οποίες οδηγούν από το χώρο στάθμευσης (ο οποίος βρίσκεται στο πέτρινο υπόγειο το οποίο έχει αποκατασταθεί) μέχρι το επίπεδο της λίμνης.

Φωτογραφίες: Simone Bossi

Source Uncrate

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR