Quantcast

Ισπανία: Η εξοχική κατοικία που περιτριγυρίζεται από πεύκα & έχει θέα τη Μεσόγειο

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Η μικρή αυτή κατοικία που ανακαινίστηκε από τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Elba Danel, βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην ακτή, στην πόλη Sitges (κοντά στη Βαρκελώνη) και εκτός από τη θέα στη Μεσόγειο περιτριγυρίζεται από πεύκα.

Εξωτερικά, έχει κατασκευαστεί μια εντυπωσιακή πισίνα εναρμονισμένη πλήρως με το περιβάλλον. Επιπλέον η βεράντα είναι προσαρμοσμένη στο έδαφος και είναι κατασκευασμένη από χαλκό και επεξεργασμένο ξύλο πεύκου Φλάνδρας. Η φύση κυριαρχεί, με το ανακυκλωμένο teak τραπέζι και τα παγκάκια, τις υφασμάτινες κουρτίνες και την πέργκολα από καλάμι να αποτελούν ιδανικές προσθήκες  για το σκοπό αυτό. Αρωματικά φυτά, φοίνικες, ελαιόδεντρα και υπάρχοντα δέντρα, συνθέτουν έναν μεσογειακό κήπο που απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και κατανάλωση νερού.

Η γοητεία του φυσικού περιβάλλοντος είναι αυτή που έκανε τους ιδιοκτήτες, μια οικογένεια της Κεντρικής Ευρώπης, να αποφασίσει να ξεκινήσει την ανακαίνιση του σπιτιού, παρόλο που το πλάνο δεν ήταν καθόλου σαγηνευτικό, μιας και το σπίτι μετά από χρόνια εγκατάλειψης δεν ήταν σε καλή κατάσταση, η θέση του ήταν «δύσκολη» με το έδαφος που το φιλοξενεί να είναι απότομο και η κατασκευή του επισφαλής.

Η διακόσμηση ακόμη και στη λεπτομέρεια έχει γίνει με χρώματα που δημιουργούν ηρεμία, γαλήνη και συνδυάζονται τέλεια με το υπόλοιπο περιβάλλον. Οι χρωματικοί τόνοι της άμμου και το λευκό κυριαρχούν σε όλο το σπίτι. Το τζάκι και οι ανεμιστήρες του σπιτιού είναι μέρος ενός σχεδίου θέρμανσης με φυσικό και βιώσιμο τρόπο.

Η τραπεζαρία ακολουθεί την απλή γραμμή που κυριαρχεί σε όλο το σπίτι. Πολλά έπιπλα είναι φτιαγμένα στο χέρι με λεκιασμένο ξύλο πεύκου, όπως τα έπιπλα μπάνιου.

Η κουζίνα έχει εντυπωσιακό σχεδιασμό αν και άκρως μινιμαλιστική με το τρίπτυχο φυσικό-λευκό-μαύρο να συνδυάζονται αριστοτεχνικά.

Η απλότητα, η αποτελεσματικότητα και η σύνδεση με τη φύση από μέσα ήταν προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό, τα παράθυρα άνοιξαν στο μέγιστο και τοποθετήθηκαν παντζούρια.

Στις κρεβατοκάμαρες πολλές είναι οι λεπτομέρειες από πέτρα όπως κάποια κομοδίνα, τραπέζια και κρεβάτια.

Το ξύλο, το σίδερο και το τσιμέντο είναι το τρίο των φυσικών υλικών που κυριαρχούν σε όλο το σπίτι.

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR