Quantcast
εστιατόριο

Το νοσταλγικό εστιατόριο της Σικελίας που μαγεύει τους γκουρού της διακόσμησης

Ένα ταξίδι στο χρόνο υπόσχεται το σισιλιάνικο εστιατόριο “Me Cumpari Turiddu”, με το εσωτερικό και με τις γευστικές δημιουργίες του.

Ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Francesco Zarbano, σχεδίασε το υπέροχο εστιατόριο, που δημιούργησε η Roberta Capizzi το 2016. Αν και ακόμη παραμένει ένα κρυμμένο μυστικό για τους γκουρού της διακόσμησης εκτός χώρας, το καλαίσθητο εστιατόριο σερβίρει μοναδικές επιλογές σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον.

Ο χώρος του διαμορφώνεται γύρω από την ανοιχτή κουζίνα και δημιουργεί ένα συναίσθημα «παλιάς Σικελίας». Από τη θολωτή οροφή αιωρούνται παλιές δαντέλες καλύπτοντας τους, σκόπιμα, ακατέργαστους τοίχους. Πολυέλαιοι, καρέκλες και τραπέζια -όλα αντίκες- δημιουργούν υπέροχες αντιθέσεις με τα σικελικά πλακάκια και τις ξύλινες επιφάνειες, ενώ ένα αναρριχώμενο φυτό προσδίδει χρώμα στο λευκό περιβάλλον.

Ο σεφ GIanluca Leocata δημιουργεί ένα ιδιαίτερο μενού με εξεζητημένα πιάτα και βάζει σύγχρονες πινελιές σε παραδοσιακές συνταγές όπως Spaghetti αλα Turiddu και Cous cous delle Monache di Santo spirito.

Me Cumpari Turiddu, Piazza Turi Ferro, 36/38, 95131 Catania CT, Sicily

Photo Rosella Degori
Source thespaces

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR