Quantcast

Editors’ Picks: 7 πλήρεις και αναπάντεχες ανακαινίσεις χώρων

Οι ανακαινίσεις των χώρων σίγουρα μεταβάλλουν τις εξωτερικές όψεις τους αλλά και το εσωτερικό design τους, κάποιες φορές εξ ολοκλήρου και άλλες φορές μερικώς. Τι γίνεται όμως, όταν οι χώροι αλλάζουν τελείως, όταν δηλαδή από τράπεζες γίνονται γραφεία start-up εταιρείας ή από αχυρώνες μετατρέπονται σε βιώσιμες κατοικίες; Ένας φόρος τιμής στις ανακαινίσεις και στις διαφορετικές μορφές που μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε χώρος, αποτείνεται στις παρακάτω απρόσμενες μετατροπές χώρων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το μεγαλείο του design.

Qvest Hotel
Ένα ιστορικό κτίριο στην Κολωνία που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 34 δωματίων. Συνδυάζοντας τη νεο-γοτθική αρχιτεκτονική με μια καταπληκτική συλλογή από έπιπλα, τη φωτογραφία και την τέχνη, το Qvest Hotel ανοίγει το δρόμο για την εξαιρετικά επιμελημένη νεωτερικότητα.

Vivarium
Ένας εργοστασιακός, εσωτερικός χώρος στη Μπανγκόκ μετατράπηκε σ’ εστιατόριο, μέσα στο οποίο το παλιό αλληλεπιδρά με το καινούργιο. Διατηρήθηκε το περιεχόμενο της ρουστίκ, εργοστασιακής αποθήκης ενώ τα να παλιά υλικά επαναχρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί έτσι το κόστος της ανακαίνισης.

Koetshuis Utrecht
Οι Rolf Bruggink και Niek Wagemans πρόσφατα ολοκλήρωσαν το σχεδιασμό ενός σπιτιού, το οποίο χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Η εργασία τους αφορούσε τη μετατροπή ενός χώρου για αυτοκίνητα σε ένα μοναδικό σπίτι αλλά παράλληλα και χώρο εργασίας, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Crew Collective & Café
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Henri Cleinge, με έδρα του τον Καναδά, ανέλαβε να μεταμορφώσει το εσωτερικό μιας πρώην τράπεζας σε γραφείο μιας startup εταιρείας. Τοποθετημένη στο ιστορικό κέντρο του Μόντρεαλ, η πρώην τράπεζα στεγάζει σήμερα τα γραφεία της startup εταιρείας Crew Collective & Café.

Stable
Οι αρχιτέκτονες από το Studio Farris ολοκλήρωσαν τη μετατροπή ενός μικρού αχυρώνα σε γραφείο με μια αίθουσα συσκέψεων, μια βιβλιοθήκη, χώρο εργασίας και χώρο για ξεκούραση. Για την έξυπνη μετατροπή, στοίβες από ξύλινα δοκάρια χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να δημιουργηθεί μια αξιοθαύμαστη σκάλα στο εσωτερικό του μικρού αχυρώνα.

The Church Conversion
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Gianna Camilotti Interiors ανέλαβε μια δύσκολη αναδιαμόρφωση κτιρίου, μετατρέποντας μια ιστορική εκκλησία σε τεράστια κατοικία σύγχρονου design στο Λονδίνο. Η ομάδα σχεδιασμού διατήρησε τα πρωτότυπα χαρακτηριστικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του κτιρίου, με το βικτοριανό στυλ και τις κόκκινες προσόψεις από τούβλο να κυριαρχούν.

Loft MDP
Το αρχιτεκτονικό, ισπανικό στούντιο FFWD ανακαίνισε ένα παλιό ξυλουργείο στη Βαρκελώνη, δημιουργώντας έναν κατοικήσιμο χώρο, διατηρώντας όμως παράλληλα τα υφιστάμενα δομικά στοιχεία του. Το τελικό σχέδιο προσφέρει μοναδικότητα, ζεστασιά και γοητεία, συνδυάζοντας διαφορετικά στυλ και επίπεδα.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR