Quantcast
Tokavaig II 34 (1)

Μια κατοικία στο Isle of Skye της Σκωτίας αποπνέει γαλήνη και ηρεμία

Πίσω από την ανακαίνιση του παραδοσιακού σκωτσέζικου οικήματος στο Isle of Skye βρίσκεται η ομάδα του γραφείου Mary Arnold-Forster Architects, δίνοντας μια φρέσκια προσέγγιση στον χώρο.

The Longhouse - Isle of Skye

Το ακίνητο είναι χτισμένο σε ένα οικόπεδο με απίστευτη θέα στα νησιά Canna και Rhum, ακολουθώντας τα πρότυπα των αγροτικών Longhouses (τύπος μονοώροφης αγροικίας που επικράτησε σε ολόκληρη τη Σκωτία και τη Βόρεια Ευρώπη γενικότερα για εκατοντάδες χρόνια). Τα “μακρόσπιτα” κατασκευάζονταν παραδοσιακά από ξύλο, με αρμούς από πέτρα και λάσπη, χωμάτινα δάπεδα και στέγες από άχυρο.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των αρχιτεκτόνων του γραφείου Arnold-Forster αποτίει φόρο τιμής σε αυτή την αρχιτεκτονική κληρονομιά, χρησιμοποιώντας βέβαια σύγχρονα υλικά της περιοχής για την αναδημιουργία των χώρων διαβίωσης έκτασης 1400 τετραγωνικών ποδιών.

The Longhouse - Isle of Skye

Η διαρρύθμιση έχει ελεύθερη, ενιαία ροή σε όλους τους χώρους του ισογείου (κοινόχρηστοι χώροι) που είναι προσανατολισμένοι να ώστε να έχουν ανεμπόδιστη θέα στη νοτιοδυτική ακτή μέσα από παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Έχει επίσης εγκατασταθεί μια σειρά από φεγγίτες για να είναι ορατά προσβάσιμη η πορεία του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

The Longhouse - Isle of Skye The Longhouse

Το καθιστικό διαθέτει μεγάλη βεράντα, η οποία λειτουργεί ως χώρος τραπεζαρίας τους ζεστούς μήνες αλλά και ως πλατφόρμα παρατήρησης/θέασης του φαινομένου Aurora Borealis λόγω του ότι πρόκειται για μια σκοτεινή τοποθεσία με λίγη φωτορύπανση.

Η σόμπα που βρίσκεται πάνω σε έναν γυαλισμένο τσιμεντένιο τοίχο είναι από τα cosy στοιχεία της κατοικίας – ίσως μια λεπτομέρεια που έρχεται σε αντίθεση με τις τραχιές επιφάνειες που συνήθιζαν να έχουν οι τοίχοι του σπιτιού.

The Longhouse - Isle of Skye

Η κουζίνα είναι μεγάλη και μοντέρνα με διακριτικές συσκευές.

The Longhouse

Το ακίνητο στο Isle of Skye διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, τα τρία από τα οποία καταλαμβάνουν το πάνω επίπεδο (άλλη μια απόκλιση από τα παραδοσιακά σπίτια, τα οποία είναι μονώροφα).

The Longhouse - Isle of Skye The Longhouse

Υπάρχει επίσης ένα οικογενειακό μπάνιο και άφθονος αποθηκευτικός χώρος.

The Longhouse - Isle of Skye

Source | The Spaces 

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR