Quantcast
53192114825 8426e00316 o scaled (1)

Το studio Jonathan Tuckey μετατρέπει ένα εργοστάσιο μουρουνέλαιου σε ξενοδοχείο

Ένας νέος πολιτιστικός κόμβος στο αρχιπέλαγος Λοφότεν δια χειρός Jonathan Tuckey αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν του.

Το βιομηχανικό εξωτερικό αυτού του πρώην εργοστασίου μουρουνέλαιου στο νορβηγικό ψαροχώρι Henningsvaer κρύβει ένα ξενοδοχείο-πολιτιστικό κέντρο μινιμαλιστικού-σκανδιναβικού σχεδιασμού.

Το Trevarefabrikken βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Λοφότεν – ένα απομακρυσμένο σύμπλεγμα νησιών που μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στη βόρεια Ευρώπη – από βουνοκορφές και φιόρδ έως άγριες παραλίες και δυνατότητα θέασης του Βόρειου Σέλας.

Η ομάδα του γραφείου Jonathan Tuckey Design επιμελήθηκε όλες τις εργασίες προκειμένου το κτίριο να είναι κατάλληλο για χρήση ξανά, διατηρώντας όχι μόνο μεγάλο μέρος της αρχιτεκτονικής του αλλά και μερικά από τα μηχανήματα που υπήρχαν ενσωματώνοντας τα αριστοτεχνικά μέσα στο χώρο.

Trevarefabrikken Jonathan Tuckey studio

Το στούντιο υιοθέτησε μια συγκρατημένη επεμβατική προσέγγιση στους εσωτερικούς χώρους, επιτρέποντας στο βραχώδες τοπίο και τη θέα στη θάλασσα να είναι το επίκεντρο.

Trevarefabrikken Trevarefabrikken Jonathan Tuckey studio

Τα δωμάτια είναι βαμμένα σε απαλό πράσινο και διαθέτουν ξύλινα παντζούρια. Πολλά από αυτά μάλιστα εξακολουθούν να έχουν στους τοίχους από σκυρόδεμα, ξύλινα σημάδια από την αρχική ακόμα κατασκευή του κτιρίου.

Trevarefabrikken Jonathan Tuckey studio Trevarefabrikken Jonathan Tuckey studio

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα γιόγκα, να απολαύσουν τη σάουνα ή να εξερευνήσουν το καφέ, το εστιατόριο και την πιτσαρία του Trevarefabrikken.

Trevarefabrikken Jonathan Tuckey studio Trevarefabrikken Trevarefabrikken Trevarefabrikken Jonathan Tuckey studio

Dreyers gate 72, 8312 Henningsvær, Νορβηγία

Source | The Spaces

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR