Quantcast
Casa MRGT Turin Loft lamatide 1 (1)

Casa MRGT: H βιομηχανική γοητεία συναντά την αστική κομψότητα σε loft στο Τορίνο

Το πιο πρόσφατο έργο από το σχεδιαστικό-αρχιτεκτονικό studio lamatilde, το Casa MRGT, είναι ένα λοφτ που συνδυάζει την αστική και τη μινιμαλιστική αισθητική μέσα σε ένα βιομηχανικό κτίριο στην περιοχή Barriera di Milano του Τορίνο στην Ιταλία.

Το διαμέρισμα 4 ορόφων αποτελείται από τον εσωτερικό χώρο των 350 τετραγωνικών μέτρων, ενώ διαθέτει rooftop terrace στον τελευταίο όροφο, έκτασης 250 τετραγωνικών μέτρων. Σχεδιασμένο για έναν καναδικής καταγωγής σχεδιαστή αυτοκινήτων, το loft αποπνέει μια βιομηχανική και σύγχρονη ατμόσφαιρα που ταυτίζεται με το χαρακτηριστικό στιλ του lamatilde.

Ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η ανοιχτή του κάτοψη που εμπλουτίζεται χάρη στην προσθήκη γεωμετρικών όγκων που ενσωματώνονται στον χώρο. Τα σκούρα μεταλλικά φινιρίσματα έρχονται σε έντονη αντίθεση με τις φωτεινές επιφάνειες, δημιουργώντας αλληλεπίδραση φωτός και σκιάς.

Οι μεταλλικοί όγκοι δημιουργούν πρόσθετους χώρους συμπεριλαμβανομένου ενός δωματίου home cinema και του guest υπνοδωματίου με επένδυση από διάτρητη λαμαρίνα.

Casa MRGT Τορίνο Loft lamatide Casa MRGT Τορίνο Loft lamatide

Το ισόγειο λειτουργεί ως γκαράζ-γκαλερί για τη συλλογή αυτοκινήτων του ιδιοκτήτη. Ένας ανελκυστήρας και μια χαλύβδινη σκάλα συνδέουν το γκαράζ με το υπόλοιπο σπίτι.

Casa MRGT Τορίνο Loft lamatide

Ο δεύτερος όροφος διαθέτει έναν ανοιχτό χώρο καθιστικού με μια ειδικά σχεδιασμένη νησίδα κουζίνας από τη σχεδιαστική ομάδα του studio. Οι καναπέδες Charles της B&B Italia και οι vintage πολυθρόνες Wassily Chair της Knoll δημιουργούν έναν συνδυασμό μοντέρνου και κλασικού σχεδιασμού.

Casa MRGT Τορίνο Loft lamatide

Casa MRGT Τορίνο Loft lamatide Casa MRGT Turin Loft lamatide

Η τραπεζαρία διαθέτει ένα μεγάλο τραπέζι Tavolo 25 της Desalto με καρέκλες Calligaris, που φωτίζεται από έναν πολυέλαιο Algorithm από τη Vibia.

Casa MRGT Turin Loft lamatide

“Κρυμμένα” πίσω από την κουζίνα, υπάρχουν δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο.

Turin Loft lamatid  Turin Loft lamatide Turin Loft lamatide

Ο τρίτος όροφος του Casa MRGT φιλοξενεί το κύριο υπνοδωμάτιο. Ο ανοιχτός χώρος περιλαμβάνει μια πλωτή μαύρη μπανιέρα στη μέση του υπνοδωματίου. Ο χώρος κλίνει προς μια σύγχρονη μινιμαλιστική αισθητική που συμπληρώνεται από εμβληματικά σχεδιαστικά κομμάτια, όπως το LC4 chaise lounge της Cassina.

Casa MRGT Τορίνο Loft lamatide Casa MRGT Τορίνο Loft lamatide  Turin Loft lamatide Turin Loft lamatide

Τέλος, το pièce de résistance είναι το τέταρτο και τελευταίο επίπεδο στο οποίο δημιουργήθηκε μια βεράντα που προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη ενώ διαθέτει πέργκολα, εξωτερική κουζίνα, χώρους καθιστικού, σάουνα και πισίνα.

Casa MRGT Τορίνο Loft lamatide Casa MRGT Τορίνο Loft lamatide

Source | design/milk

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR