Quantcast
Prototypes Βιβή Ναθαναηλίδου
Prototypes Βιβή Ναθαναηλίδου

#Prototypes: Βιβή Ναθαναηλίδου

Καθένας από εμάς είναι πρωτότυπο του εαυτού του. Η διαδρομή που θα επιλέξει και οι άνθρωποι που θα συναντήσει καθορίζουν την εξέλιξη του. Σε αυτή τη στήλη φιλοξενούμε πρόσωπα που δημιουργούν έργο, «βάζουν» χρώμα στην καθημερινότητα μας και μπορεί να μάς εμπνεύσουν. Η θέληση έκφρασης ιδεών, συναισθημάτων, ονείρων μαζί με τη δύναμη του λόγου συνιστούν βάση για ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συζητήσεις!

Από τον Ιωσήφ Κουτσουλίνη


Βιβή Ναθαναηλίδου, Διευθύνων Σύμβουλος ELIVI SKIATHOS


Μίλησε μου για την ενασχόληση σου με το resort Elivi Skiathos.

Το μοναδικό αυτό ταξίδι της ενασχόλησής μου με το ELIVI SKIATHOS ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια, όταν ο πατέρας μου σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο μου αδερφό αποφάσισαν να στραφούν στον κλάδο του τουρισμού. Δε θα ξεχάσω το 2013, όταν ο πατέρας μού ανακοίνωσε πως κερδίσαμε τον διαγωνισμό πλειοδοσίας της πρώην ξενοδοχειακής μονάδας Xenia στη Σκιάθο. Καθώς πρόκειται για επενδυτική κίνηση της οικογενειακής επιχείρησης, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόταση να συμμετέχω κι εγώ σε αυτό το εγχείρημα και να το στηρίξω ενεργά. Με αφορμή αυτό λοιπόν, αποφάσισα να αλλάξω την επαγγελματική μου κατεύθυνση. Είμαι αντιπρόεδρος της ELIVI HOTELS και Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχείου ELIVI SKIATHOS. Ασχολούμαι πολύ ενεργά με τη διοίκηση του ξενοδοχείου και τον μισό χρόνο ζω και εργάζομαι από την Σκιάθο, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο από την Αθήνα. Είναι μία δουλειά και ένα πρότζεκτ με το οποίο ασχολούμαι αρκετά χρόνια και συνεχώς προσπαθώ να το εξελίσσω και να εξελίσσομαι και εγώ. Οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις την κάνουν απαιτητική, συγχρόνως όμως έχει και μεγάλη γοητεία καθώς είναι εξαιρετικά δημιουργική αφού η γαστρονομία, η αρχιτεκτονική, η αισθητική, το marketing, οι υπηρεσίες, είναι λίγα από τα εργαλεία που καλείσαι να δουλέψεις και τα οποία δεν μπορούν παρά να σε συνεπαίρνουν καθημερινά. Είναι μαγικός ο κόσμος των ξενοδοχείων. 

Ποια ήταν τα πρώτα βήματα που ακολούθησες;

Ο ξενοδοχειακός κλάδος ήταν, έως και το 2013, ξένος σε εμένα επαγγελματικά. Έως τότε βρισκόμουν στον κλάδο της επικοινωνίας. Πριν ξεκινήσω την ενασχόλησή μου με την επένδυση αυτή, επέλεξα να πραγματοποιήσω ένα μεταπτυχιακό στην Ελβετία με ειδικότητα το ξενοδοχειακό management  και στη συνέχεια εργάστηκα στο Λονδίνο ώστε να αποκτήσω ουσιαστικές γνώσεις και εμπειρία. Από το 2015 ασχολήθηκα ενεργά με την ανάπτυξη και υλοποίηση της επένδυσης και από το 2018, όπου και άνοιξε τις πόρτες του στους επισκέπτες, ασχολούμαι με τη διοίκηση του ξενοδοχείου. Όλη η οικογένεια αντιμετωπίσαμε το εν λόγω εγχείρημα με αμέριστη σοβαρότητα και ευθύνη. Εκείνο που θέλαμε και συνεχίζουμε να επιθυμούμε είναι η επιχείρηση αυτή να λειτουργεί και να διακρίνεται σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας σε επίπεδο υποδομών, αλλά και υπηρεσιών.

Πόσο έχεις «επενδύσει» προσωπικά;

Επειδή αποτελεί ένα τόλμημα του πατέρα μου αλλά και συνολικά της οικογένειας θα έλεγα ότι έχω επενδύσει αρκετά καθώς το έχω δουλέψει από τα σχέδια μέχρι και την καθημερινή του λειτουργία έως και σήμερα. Νιώθω πολύ τυχερή γιατί είχα την ευκαιρία να μάθω και να δω αμέτρητα πράγματα μέσα από αυτό και να εξελιχτώ και προσωπικά αλλά και επαγγελματικά. Μου δίδαξε πολύ την αξία της αφοσίωσης σε ό,τι αποφασίζω να κάνω και σε δεύτερο χρόνο με ανταμείβει κάθε φορά που λαμβάνουμε ένα θετικό σχόλιο ή όταν βλέπω τους επισκέπτες ικανοποιημένους. Κατέληξα να έχω συνδεθεί πλέον άρρηκτα και να το αγαπώ αυτό το εγχείρημα και πιστεύω ότι με την βοήθεια των συνεργατών μου και την προσπάθεια όλων έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα αυθεντικό προϊόν μέσα στο οποίο ο επισκέπτης νιώθει άνετα και θέλει να επιστρέψει.

vivi nathanailhdou

Ο ηγετικός σου ρόλος έχει επηρεαστεί από το φύλο σου;

Προσωπικά δεν έχει επηρεαστεί, διότι είναι κάτι που δεν επηρεάζει την δική μου κρίση αντίστοιχα όποτε αναθέτω εγώ έναν ρόλο σε κάποιον. Η κρίση μου απέναντι σε ένα συνάδελφο επηρεάζεται από την εμπειρία, την προσωπικότητα και την αντίληψη. Και αυτά τα τρία χαρακτηριστικά δεν έχουν να κάνουν με το φύλο. Φυσικά έχω νιώσει την προσέγγιση αυτή, αλλά δε με επηρεάζει  καθώς θέλω να πιστεύω  ότι η επαγγελματική στάση μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον και ο επαγγελματισμός υπερισχύουν του φύλου.

Υπάρχουν περιθώρια λάθους σε μία επιχείρηση;

Σε καμία επιχείρηση δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια λάθους. Στα ξενοδοχεία συγκεκριμένα τα περιθώρια είναι ακόμη πιο στενά. Είναι επιχειρήσεις που το οικονομικό τους αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας είναι ο βαθμός ικανοποίησης του πελάτη από τις υπηρεσίες που του προσφέρεις μέσα από πολλαπλά τμήματα, από τη στιγμή που ξυπνάει, ακόμη και την ώρα που κοιμάται. Δεν σταματά ποτέ. Και άρα οι πιθανότητες για να δημιουργηθεί ένα λάθος είναι περισσότερες. Οι αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν λάθη, ή ατυχείς καταστάσεις είναι αμέτρητοι. Οφείλεις να είσαι καλά προετοιμασμένος να τα αντιμετωπίσεις όταν συμβούν, να τα αναγνωρίσεις και να τα αξιολογήσεις ώστε να τα επιλύεις και να προχωράς. Και αυτό συμβαίνει μόνο όταν χτίζεις ομάδες με επαγγελματίες με κριτική σκέψη, επικοινωνία, εφευρετικότητα και διάθεση να δεις τον επισκέπτη χαρούμενο.

vivi nathanailhdou (2)

Photography: Joseph Alexiadis

#Prototypesbydidee

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR