Quantcast

Bιομηχανικές επιρροές και σκανδιναβικός μινιμαλισμός σε ένα ανακαινισμένο loft στη Στοκχόλμη

Πρόκειται για ένα loft με σουηδική αισθητική το οποίο “λούζεται” από φυσικό φως που εισέρχεται από μεγάλα μαύρα μεταλλικά παράθυρα, τα οποία προσφέρουν στον εσωτερικό διάκοσμο μια βιομηχανική αίσθηση που συνδυάζεται με μίνιμαλ διακόσμηση.

Ο χώρος δίπλα στα παράθυρα χρησιμοποιείται για μια μεγάλη τραπεζαρία με καρέκλες Grand Prix Fritz Hansen από ξύλο καρυδιάς, ενώ ένα μεγάλο έργο τέχνης διακοσμεί τον μεγάλο τοίχο δίπλα στο παράθυρο.

Loft Stockholm Loft Stockholm

Οι τοίχοι του industrial loft έχουν διατηρηθεί λευκοί, γεγονός που κάνει την αντίθεση με τα μαύρα παράθυρα ακόμα πιο έντονη, ενώ το λευκό χρώμα κάνει τον χώρο να φαίνεται ακόμα πιο ευρύχωρος.

Loft Stockholm

Τα λευκά ντουλάπια της κουζίνας σε συνδυασμό με τους λευκούς μαρμάρινους πάγκους εναρμονίζονται με τους λευκούς τοίχους του διαμερίσματος. Τα διακριτικά μαύρα πόμολα στα ντουλάπια προσθέτουν μια ήπια αντίθεση στην κουζίνα.

Loft Stockholm

Κάτω από το δεύτερο επίπεδο και τη χαλύβδινη σκάλα, υπάρχει ένα μικρό καθιστικό με έναν λευκό καναπέ και δύο πολυθρόνες από ξύλο teak.

Loft Stockholm Loft Stockholm

Το δεύτερο επίπεδο σχεδιάστηκε με γνώμονα τη λειτουργικότητα. Σε συνδυασμό με τα μαύρα μεταλλικά παράθυρα, το ύψος της οροφής είναι ένα από τα κύρια στοιχεία βιομηχανικής επιρροής στο διαμέρισμα -στοιχείο το οποίο αξιοποιήθηκε δημιουργώντας έναν χώρο σοφίτας για την κρεβατοκάμαρα. Το γυάλινο προστατευτικό εξασφαλίζει θέα προς το υπόλοιπο σπίτι.

Loft Stockholm Loft Stockholm

Το διαμέρισμα διαθέτει άφθονο χώρο αποθήκευσης. Η κουζίνα μάλιστα διαδέχεται τον αποθηκευτικό χώρο στο διάδρομο.

Loft Stockholm

 

Source | Coco Lapine Design

More Stories
johannes torpe studio levi restaurant copenhagen dezeen 2364 col 0 1704x1278 1
Φυσικά υλικά και μεταλλικές πινελιές στο εσωτερικό του εστιατορίου Levi στην Κοπεγχάγη