Quantcast
studio mcw follyfield extensions hero 1704x958 2

Η κοσμοπολίτικη κατοικία Follyfield επεκτείνεται διατηρώντας την αρμονία με το περιβάλλον της

Το αγγλικό γραφείο αρχιτεκτονικής Studio McW ανέλαβε το project της επέκτασης στο σπίτι Follyfield του 18ου αιώνα στο Cambridgeshire. Για να διατηρηθεί η αρμονία με το υπάρχον κτίριο και τον αγροτικό του χαρακτήρα, χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη έκταση ως υλικά η πέτρα και το ξύλο.

Το στούντιο, με επικεφαλής τους αρχιτέκτονες David McGahon και Greg Walton, επιφορτίστηκε με τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του σπιτιού Follyfield. Η κατοικία ανήκει σε μια οικογένεια η οποία μετακόμισε στην περιοχή από το Λονδίνο.

follyfield extensions studio mcw cambridgeshire england

Οι προσθήκες ποικίλλουν σε μέγεθος και ανταποκρίνονται στις αναλογίες του υπάρχοντος σπιτιού, συμπληρώνοντας προσεκτικά την παραδοσιακή αγροτική αρχιτεκτονική, ενώ εισάγουν σύγχρονες λεπτομέρειες για να ικανοποιηθεί η επιθυμία της οικογένειας για ένα μοντέρνο, κοσμοπολίτικο σπίτι.

“Θέλαμε να κάνουμε απρόσκοπτη τη μετάβαση των πελατών μας, από την πολυσύχναστη πόλη στους πιο αργούς ρυθμούς της υπαίθρου”, είπε ο Walton.

Οι πελάτες επιθυμούσαν το σπίτι να περιλαμβάνει εκτός από υπνοδωμάτια & μπάνια, ενιαία κουζίνα και καθιστικό, αυτόνομο ξενώνα, έναν χώρο εργασίας και έναν εξωτερικό χώρο για διασκέδαση.

Η πρώτη προσθήκη-επέκταση είναι χτισμένη από τούβλα για να “δένει” με την πέτρινη πρόσοψη του υπάρχοντος κτιρίου και συνδέεται με την κύρια κατοικία στον χώρο της κουζίνας και του καθιστικού. Στο εσωτερικό, η επέκταση διαθέτει θολωτή οροφή με εμφανή δοκάρια και δρύινο δάπεδο.

follyfield extensions studio mcw cambridgeshire england studio mcw cambridgeshire england studio mcw cambridgeshire england

Η δεύτερη προσθήκη είναι ένα ανεξάρτητο γκαράζ κατασκευασμένο από πέτρα και ξύλο, που συμπληρώνει την υπάρχουσα παλέτα υλικών.

follyfield extensions studio mcw cambridgeshire england

Η τελευταία αλλαγή επαναπροσδιορίζει την κάτοψη του σπιτιού σε σχήμα L, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των πελατών για βελτιωμένη χωρική ροή και καλύτερη σύνδεση με τους κήπους.

follyfield extensions studio mcw cambridgeshire england

Το φουαγιέ στο κέντρο του αρχικού κτιρίου διατηρήθηκε ως η επίσημη είσοδος του σπιτιού.

 studio mcw cambridgeshire england

Σε όλη την κατοικία, το Studio McW εφάρμοσε μια παλέτα υλικών προσεκτικά επιλεγμένα ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά με τα υπάρχοντα κτίρια και το φυσικό περιβάλλον.

Source | Dezeen

More Stories
LV Deep Time
Deep Time High Jewelry: 50 νέα κομμάτια στη συλλογή κοσμημάτων της Louis Vuitton
DIDÉE.GR