Quantcast
https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 11 1

Η νέα εξοχική κατοικία του Studio He που δημιουργήθηκε για τους ιδιοκτήτες του

Η δημιουργική ομάδα του Studio He με έδρα τη Στοκχόλμη, ανέλαβε την κατασκευή της συγκεκριμένης εξοχικής κατοικίας, η οποία βρίσκεται κρυμμένη σε ένα δάσος της Σουηδίας. Το αποτέλεσμα είναι μια πλήρως εναρμονισμένη με το φυσικό τοπίο δομή, αποτελούμενη από επτά διαφορετικούς τύπους ξυλείας.  

Το σπίτι σχεδιάστηκε από την ιδρύτρια του στούντιο Xiao He, για την ίδια και τον σύζυγό της. H ίδια μετακόμισε στη Σουηδία σε ηλικία τεσσάρων ετών, από τη Wuhan της Κίνας. Έχοντας περάσει πάνω από μια δεκαετία δουλεύοντας σε πιο εμπορικά projects, αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση και να εργαστεί μόνο για ιδιώτες ακολουθώντας τη δική της άποψη για το σχεδιασμό, που δεν είναι άλλη από το σεβασμό στο περιβάλλον.

Για το συγκεκριμένο project αναφέρει: “Βρήκαμε έναν θησαυρό όταν καθαρίσαμε την περιοχή: όμορφες σημύδες που δεν ήταν σαν τις συνηθισμένες, αλλά εντελώς γυμνές κατά μήκος του κορμού και χωρίς διακλαδώσεις”.

https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 8 1

Εμπνευσμένη από αυτό, ανέπτυξε ένα σχέδιο “βαθιά ριζωμένο” στο φυσικό τοπίο λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα τη σκανδιναβική αισθητική αλλά και την απλότητα που αποπνέουν οι κινεζικοί ναοί.

https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 9 1

Χρησιμοποιώντας επτά είδη ξυλείας, η κατοικία κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ξύλο. Ακόμη και λεπτομέρειες μέσα στο σπίτι, όπως το τραπεζάκι στο καθιστικό, έχουν φτιαχτεί από κορμούς δέντρων που απομακρύνθηκαν από το οικόπεδο.

https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 2 1 https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 3 1 https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 4 1 https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 5 1 https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 6 1 https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 10 1 https hypebeast.com image 2022 11 sweden vacation home studio he architecture 11 1

Source | HYPEBEAST

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR