Quantcast
Cycene Dining Room Rebecca Dickson scaled 1

Το εστιατόριο Cycene του Blue Mountain School στο Λονδίνο

Υπάρχει ένα γκρίζο κτίριο στη γωνία των οδών Chance και Redchurch στο Shoreditch του Λονδίνου, όπου στεγάζεται το Blue Mountain School, ένα εξαώροφο πειραματικό κατάστημα μόδας και πολιτισμού, πνευματικό τέκνο των James Brown και Christie Fels. Εκεί, η τέχνη συναντά τη μόδα και η αρωματοποιία τη γαστρονομία.

cw 28933 914x520 1

Πρόκειται για μια γειτονιά που κάποτε ήταν άναρχη και παραμελημένη αλλά σήμερα αποτελεί ένα συναρπαστικό και ζωντανό αστικό τοπίο.

Το Blue Mountain School, αποτελεί πολιτιστικό κόμβο από τον οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει το κομμάτι της γαστρονομίας. Το εστιατόριο του, Cycene -που σημαίνει κουζίνα στα παλιά αγγλικά- καταλαμβάνει δύο ορόφους. Το μενού 10 πιάτων του σεφ Theo Clench αντλεί έμπνευση από τα ταξίδια του στην Ανατολική Ασία και την Αυστραλία και ζωντανεύει μέσα από κλασικές μαγειρικές τεχνικές και εποχιακές πρώτες ύλες.

Η κουζίνα δεν είναι τοποθετημένη (όπως συνήθως) στα παρασκήνια αλλά είναι φανερή και διαθέτει μεγάλο μέγεθος συγκριτικά με άλλες κουζίνες εστιατορίων με το σχεδιασμό να είναι εμπνευσμένος από τις αγροτικές κουζίνες της Αγγλίας.

Photo Credit Rebecca Dickson 5 684x1024 1

Χειροποίητα πορτογαλικά πλακάκια (σχεδιασμένα από την Stephanie Macdonald ) καλύπτουν κάποια σημεία των τοίχων του εστιατορίου ενώ επιπλέον υφή προστίθεται στον χώρο μέσω του γαλάζιου δαπέδου στην αίθουσα της σάλας.

Ξύλο βελανιδιάς, γρανίτης και ακατέργαστο σκυρόδεμα είναι η παλέτα υλικών που ολοκληρώνει την αίσθηση αγροικίας. Το εστιατόριο προσφέρει τη δυνατότητα private dining απομονώνοντας τον χώρο με κουρτίνες που κλείνουν από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Photo Credit Rebecca Dickson 1

Τον διάκοσμο ολοκληρώνει μια συλλογή από σφυρήλατα σιδερένια κηροπήγια, έργα τέχνης τα οποία κοσμούν τους σοβατισμένους τοίχους και ένας πορσελάνινος πολυέλαιος.

Photo Credit Rebecca Dickson 3 684x1024 1 Photo Credit Rebecca Dickson 2 684x1024 1 Photo Credit Rebecca Dickson 4 1024x684 1

Cycene at Blue Mountain School, 9 Chance St, Λονδίνο E2 7JB, Ηνωμένο Βασίλειο

Source | The Spaces

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR