Quantcast
shaffer beach house fuse architecture hero 1 1704x959 1

Καλιφόρνια: Οι Fuse Architects και το παραθαλάσσιο δημιούργημα νότια της Santa Cruz

Η ομάδα του στούντιο Fuse Architects, πρόσθεσε επένδυση από κέδρο και επέκτεινε τα παράθυρα του Plover House στην ακτή της Καλιφόρνια. 

Η κατοικία βρίσκεται στο Pajaro Dunes, ένα θέρετρο νότια της Santa Cruz, κατά μήκος της ακτογραμμής του κόλπου Monterey και ανακαινίστηκε για ένα ζευγάρι της Silicon Valley και τα τρία παιδιά τους.

“Η επιθυμία τους ήταν να έχουν ένα εξοχικό καθώς και ένα μέρος για να φιλοξενούν φίλους”, δήλωσε εκπρόσωπος των Fuse Architects.

Το project περιελάμβανε την ανακαίνιση του παραθαλάσσιου σπιτιού τριών υπνοδωματίων που χρονολογείται από το 1968 και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα George Cody.  Με συνολικό εμβαδό 1.500 τετραγωνικά πόδια (139 τετραγωνικά μέτρα), το σπίτι είχε μια ακανόνιστη οροφή ενώ το εσωτερικό ήταν σκοτεινό και χωρίς θέα στην παραλία.

Σε στενή συνεργασία με τους πελάτες, οι αρχιτέκτονες βάλθηκαν να φωτίσουν το εσωτερικό και να βελτιώσουν τη διάταξη των χώρων. Οι αρχιτέκτονες του στούντιο αν και φρόντισαν να διατηρηθεί η αρχική δομή του σπιτιού έκαναν σημαντικές αλλαγές γενικά.

shaffer beach house fuse architecture dezeen 2364 col 15 1704x2272 1 shaffer beach house fuse architecture dezeen 2364 col 13 1704x2272 1

Το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχολήθηκαν ήταν η ανύψωση της γραμμής της οροφής κατά μήκος του καθιστικού, της τραπεζαρίας και της κύριας κρεβατοκάμαρας, επιτρέποντας μεγαλύτερα παράθυρα και πιο εκτεταμένη θέα. Στην τραπεζαρία, ένα νέο παράθυρο προσφέρει μια θέα “πορτραίτο” του ωκεανού.

shaffer beach house fuse architecture dezeen 2364 col 9 1704x1278 1

Πάνω από την κουζίνα, όπου βρίσκεται το ψηλότερο σημείο της οροφής, η ομάδα επεξεργάστηκε ξανά τις γραμμές της οροφής για να αξιοποιήσει καλύτερα έναν υπάρχοντα φεγγίτη.

shaffer beach house fuse architecture dezeen 2364 col 10 1704x2272 1

“Ελαφρείς τοίχοι από γύψο, λευκές οροφές και δρύινα δάπεδα δημιουργούν χώρους ευάερους και ανθεκτικούς για τη ζωή στην παραλία”, είπε η ομάδα.

Σε αντίθεση με το εσωτερικό, το εξωτερικό του σπιτιού διατηρήθηκε σκοτεινό. Τοποθετήθηκαν λωρίδες από σκούρο κέδρο – μια επένδυση που τονίζει την αντίθεση μεταξύ των αμμόλοφων και του ωκεανού.

shaffer beach house fuse architecture dezeen 2364 col 18 1704x1273 1

Στην οροφή, τοποθετήθηκε μαύρο μέταλλο.

“Το υψηλό επίπεδο λεπτομέρειας και δεξιοτεχνίας, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, αποτυπώνει έναν απλό αλλά πολύπλοκο σχεδιασμό”, είπε η σχεδιαστική ομάδα.

shaffer beach house fuse architecture dezeen 2364 col 2 1704x1278 1 shaffer beach house fuse architecture dezeen 2364 col 19 1704x1278 1

Φωτογραφίες | Joe Fletcher

Source | Dezeen

More Stories
20211113 L2CARQ CASA D 075
Casa D: Το έργο των L2C ARQUITETURA στην πόλη Μπράγκα της Πορτογαλίας