Quantcast
note design studio tysta mari stockholm dezeen 2364 col 6 1704x958 1

Tysta Mari: Το εστιατόριο στο ιστορικό food hall της Στοκχόλμης από το Note Design Studio

Το Tysta Mari βρίσκεται στο πρόσφατα ανακαινισμένο Östermalms Saluhall της πόλης, μια ιστορική αγορά που στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1888. 

Το διώροφο εστιατόριο σερβίρει φρέσκα θαλασσινά και σουηδικά πιάτα χρησιμοποιώντας υλικά που προέρχονται από την ίδια την αγορά εντός της οποίας βρίσκεται.

Το Note Design Studio με έδρα τη Στοκχόλμη κλήθηκε να ανακαινίσει το εσωτερικό του εστιατορίου με στόχο τη δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος, με τη γοητεία του ανεπιτήδευτου.

Η ομάδα σχεδιασμού χρησιμοποίησε μια καλά μελετημένη παλέτα υλικών για το εσωτερικό όπως καθρέφτες, φυσικά υφάσματα, κεραμικά και ανοξείδωτο χάλυβα.

note design studio tysta mari stockholm dezeen 2364 col 5 1704x2556 1

Ένα εντυπωσιακό μπαρ βρίσκεται στο ισόγειο του εστιατορίου, ορατό τόσο από το δρόμο όσο και από το εσωτερικό της αγοράς. Ο χώρος του μπαρ είναι επενδεδυμένος με πλακάκια που περιβάλλονται από παχιά γαλάζια αρμολόγηση ενώ το μπαρ είναι κατασκευασμένο από γυαλισμένο ανοξείδωτο χάλυβα.

note design studio tysta mari stockholm dezeen 2364 col 4 1704x2371 1

Μια μαύρη μεταλλική σκάλα οδηγεί σε ένα μπιστρό και μια ιδιωτική τραπεζαρία με μεγάλο τραπέζι και μπαλκόνι που προσφέρει θέα σε ολόκληρη την εσωτερική αγορά.

note design studio tysta mari stockholm dezeen 2364 col 8 1704x2570 1

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του Note Design Studio βασίστηκε στα τέσσερα στοιχεία: γη, αέρας, νερό και φωτιά, σύμφωνα με τον συνιδρυτή του στούντιο Cristiano Pigazzini, κάτι που εντοπίζεται τόσο στους γήινους τόνους και την υφή των τοίχων του εστιατορίου, την απόχρωση των επίπλων από ξύλο βελανιδιάς, τις κουρτίνες από γάζα και τα κεραμικά πλακίδια, τα οποία σχεδιάστηκαν για να φαίνονται σχεδόν κυματιστά.

“Τα ελαφριά ημιδιαφανή υφάσματα διαχέουν το εισερχόμενο φως για να δώσουν μια ήπια υπόσταση στα σκληρά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί”, είπε ο Pigazzini στο Dezeen.

note design studio tysta mari stockholm dezeen 2364 col 9 1704x2556 1

*Το Note Design Studio ιδρύθηκε το 2008 από τους Pigazzini και Johannes Carlström, και δραστηριοποιείται στους τομείς της αρχιτεκτονικής, των εσωτερικών χώρων, των προϊόντων, του γραφικού σχεδιασμού και της στρατηγικής σχεδιασμού.

Φωτογραφίες | Note Design Studio

Source | Dezeen

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR