Quantcast
exterior courtesy of conrad los angeles 1

Το ξενοδοχείο Conrad Los Angeles των Frank Gehry και Tara Bernerd

Το ξενοδοχείο Conrad Los Angeles στεγάζεται σε ένα κτίριο που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του Frank Gehry και της Tara Bernerd.   

Το κτίριο βρίσκεται απέναντι από το εμβληματικό Walt Disney Concert Hall  και είναι σχεδιασμένο από τον θρυλικό αρχιτέκτονα Frank Gehry ενώ ο εσωτερικός διάκοσμος είναι επιμελημένος από τη δημιουργική ομάδα του διάσημου στούντιο Tara Bernerd & Partners. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι η πρώτη ιδιοκτησία στην Καλιφόρνια για τον όμιλο Conrad o οποίος ανήκει στην Hilton Worldwide και καταφέρνει να συνδυάσει τοποθεσία, ντιζάιν, αρχιτεκτονική, wellness και πολιτισμό.

lobby courtesy of conrad los angeles 1

Οι γλυπτικές φόρμες του κτιρίου ακολουθούν τη χαρακτηριστική προσέγγιση των πασίγνωστων έργων του Gehry ενώ και οι εσωτερικοί χώροι παίρνουν στοιχεία από τον δυναμισμό της δομής εξωτερικά. Ταυτόχρονα, τα μέλη της ομάδας του studio εργάστηκαν με μια αίσθηση διαχρονικής κομψότητας όπως οι ίδιοι αναφέρουν. “Δουλεύοντας με τον Frank Gehry, θέλαμε να φέρουμε περισσότερη ζεστασιά, έτσι δημιουργήσαμε καμπύλες και επίπεδα. Η σύνδεση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου ήταν αυτοσκοπός”.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια ήταν πρωταρχικής σημασίας για τη επίτευξη ισορροπιών μεταξύ λειτουργικότητας και χαρακτήρα,  πολυτέλειας και άνεσης. H ιδιαίτερη οροφή στο λόμπι που αντικατοπτρίζει τις γραμμές των προσόψεων, ένα μπαρ κατασκευασμένο από γυαλισμένη πέτρα ηλικίας 11.000 ετών και η πληθώρα έργων τέχνης είναι μόνο μερικές από αυτές τις λεπτομέρειες.

the beaudry room courtesy of conrad los angeles 1 spa reception courtesy of conrad los angeles 1

Το υπερσύγχρονο σπα του ξενοδοχείου εξασφαλίζει στους επισκέπτες χαλάρωση μέσα από μια σειρά προγραμμάτων ευεξίας.

Ακόμη και στο κομμάτι γαστρονομίας και οινολογίας υπάρχει προσεγμένη επιμέλεια μιας και οι επιλογές περιλαμβάνουν δύο επώνυμα εστιατόρια από τον σεφ José Andrés.

agua viva promenade courtesy of conrad los angeles 1

Το κτίριο στον τελευταίο όροφο καταλήγει σε μια μεγάλη βεράντα με πισίνα, με θέα στο κέντρο του Λος Άντζελες, συνδέοντας τους επισκέπτες εγγενώς με τη μαγεία της πόλης καθώς και με τον ζεστό ήλιο της Καλιφόρνια.

rooftop pool courtesy of conrad los angeles 1

“Το Conrad Los Angeles είναι το πρώτο αστικό θέρετρο του είδους του. Μια συναρπαστική αλλά καίρια προσέγγιση ήταν να διασφαλίσουμε ότι η ζεστασιά που προσθέσαμε “έλιωσαν” απρόσκοπτα στην αρχιτεκτονική του Frank Gehry. “ αναφέρει η Tara Bernerd.

grand avenue view suite living area courtesy of conrad los angeles 1 guestroom courtesy of conrad los angeles 1

Source | Wallpaper

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR