Quantcast
bornstein lyckefors vol 13 cerik lefvander 1

Villa Hovås: Σουηδικός μινιμαλισμός και ανεμπόδιστη θέα στο νέο δημιούργημα του studio Bornstein Lyckefors

Η Villa Hovås σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό studio Bornstein Lyckefors, του οποίου επικεφαλείς είναι οι αρχιτέκτονες Andreas Lyckefors και Per Bornstein.

Βρίσκεται σε μια επικλινή τοποθεσία σε ένα παραθαλάσσιο προάστιο της πόλης του Γκέτεμποργκ. Εκτείνεται σε δύο επίπεδα και έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τόσο την εντυπωσιακή θέα όσο και την προνομιακή τοποθεσία του οικοπέδου.

Οι αρχιτέκτονες εξηγούν ότι “οι χώροι έχουν ανατολικό-δυτικό προσανατολισμό με μια πλήρως “ανοιχτή” πλευρά προς τη θάλασσα στα δυτικά και μια κλειστή πλευρά προς το δρόμο στα ανατολικά” .

bornstein lyckefors vol 07 cerik lefvander 1

Το ισόγειο είναι ο κύριος χώρος του σπιτιού και περιέχει, μαζί με τα υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο σαλόνι του οποίου ανεμπόδιστη συνέχεια αποτελεί ο εξωτερικός χώρος με πισίνα. Υπνοδωμάτια βρίσκονται και στον επάνω όροφο. “Ο κοινόχρηστος χώρος του σπιτιού συνεχίζεται στον επάνω όροφο όπου βρίσκεται η κουζίνα.  Η θέα προς τη θάλασσα είναι εντυπωσιακή, με την πισίνα σε πρώτο πλάνο να δημιουργεί την εντύπωση του απέραντου ωκεανού”, αναφέρουν οι αρχιτέκτονες.

bornstein lyckefors vol 14 cerik lefvander 1

Μαύρα ξύλινα πηχάκια ντύνουν το εξωτερικό της κατοικίας, δίνοντας του μια αυστηρή εμφάνιση με αποτέλεσμα το σπίτι να ενσωματώνεται αρμονικά με το περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα να ξεχωρίζει με τρόπο διακριτικό.

bornstein lyckefors vol 01 cerik lefvander 1

Στο εσωτερικό η χρήση πιο ανοιχτόχρωμης ξυλείας δημιουργεί μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υιοθέτηση μιας εκδοχής σουηδικού μινιμαλισμού ώστε τόσο η θέα στη φύση όσο και αυτή στη θάλασσα να μπορούν να κυριαρχήσουν.

bornstein lyckefors vol 08 cerik lefvander 1 bornstein lyckefors vol 10 cerik lefvander 1

Η στρατηγική τοποθέτηση των “ανοιγμάτων” διασφαλίζει ότι εισέρχεται άπλετο φυσικό φως. “Η Villa Hovås σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει την εμπειρία μιας καθημερινότητας με ανεμπόδιστη θέα στη φύση και τη θάλασσα επιτρέποντας παρόλαυτα στους ιδιοκτήτες να διατηρούν την ιδιωτικότητά τους”, αναφέρουν οι αρχιτέκτονες.

bornstein lyckefors vol 05 cerik lefvander 1 bornstein lyckefors vol 11 cerik lefvander 1 bornstein lyckefors vol 03 cerik lefvander 1

Source| Wallpaper Mag

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR