Quantcast
Dekalb Kitchen 029 1

Η καλαίσθητη κατοικία της Courtney O’Sullivan στο Clinton Hill της Νέας Υόρκης

Όταν η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Courtney O’Sullivan μεγάλωνε στη Νέα Υόρκη, τα χαρακτηριστικά brownstones είτε μετατράπηκαν βιαστικά σε μικρά διαμερίσματα είτε κατεδαφίζονταν για να δώσουν τη θέση τους σε πολυκατοικίες με γυάλινες προσόψεις. Σήμερα, ωστόσο, πολλά από αυτά είναι τυλιγμένα σε σκαλωσιές καθώς μετατρέπονται σε μερικές από τις πιο ανανεωμένες κατοικίες στην πόλη. Κάτι αντίστοιχο έκανε και η ίδια στο σπίτι της στο Brooklyn.

Dekalb Exteriors 013 1

Για εκείνη τα brownstones αποτελούν εμβληματικό μέρος της πόλης. “Με γοήτευσε η ιδέα να ασχοληθώ με ένα από αυτά”. Ωστόσο, η ανακαίνιση του κτιρίου του 1890 δεν ήταν εύκολη.

“Με τράβηξαν αμέσως τα ψηλά ταβάνια και το εντυπωσιακό καλούπι του αλλά υπήρχαν πολλές όμορφες λεπτομέρειες που απογυμνώθηκαν από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70”. Κάθε όροφος έπρεπε να αναδιαμορφωθεί.

Dekalb Entryway 006 1

Με τη βοήθεια του Sebastian Kulpa, αφαιρέθηκαν τοίχοι, τοποθετήθηκαν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή – κυρίως στο πίσω μέρος- και οι ντουλάπες και τα μπάνια μίκρηναν για να επιτραπεί περισσότερο φως στα υπνοδωμάτια.

Dekalb Bedroom Master 022 1 bed 1

Dekalb Master Bath 007 1Το αποτέλεσμα, το οποίο χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να επιτευχθεί, είναι πραγματικά ιδιαίτερο: Ένα σπίτι που είναι κομψό και “ανοιχτό” και που εκπέμπει ζεστασιά και φιλοξενία.

Dekalb Living 036 1 Dekalb Library 004 1

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η O’Sullivan χρησιμοποίησε έξυπνα την αγάπη της για τα μοντερνιστικά έπιπλα του 20ου αιώνα. Επέλεξε κομμάτια που είναι μεγάλα, κυρίαρχα- και συνάμα άνετα και ανθεκτικά-   τα οποία τοποθετήθηκαν κατάλληλα ώστε να μην αποσπούν την προσοχή το ένα από το άλλο.

Dekalb Living 001 1

Κι όμως, υπάρχει ένα στοιχείο στο σπίτι της που δεν μπορεί παρά να ξεχωρίσει. Η O’Sullivan ήθελε ένα στοιχείο να κυριαρχεί στην κουζίνα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το αρμονικό σε χρώματα αλλά “βάναυσο” αντιπολεμικό αριστούργημα Guernica του Πικάσο. “Αν μπορούσα να κατέχω ένα έργο από οποιονδήποτε, αυτός θα ήταν ο Πικάσο”, αναφέρει. Φυσικά, η κατοχή του πρωτότυπου δεν μπορούσε να συζητηθεί, έτσι στρατολόγησε μια ομάδα φοιτητών τέχνης για να εργαστούν μαζί. “Όταν το κοιτάζω, βλέπω τη χαρά της συνεργασίας τους”, λέει.

Dekalb Kitchen 029 1

Το ανορθόδοξο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η δημιουργικότητά της είναι ασταμάτητη μιας και σκέφτεται να αντικαταστήσει το έργο με μια σειρά από μεγάλες ταπετσαρίες.

Source | Architectural Digest

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR