Quantcast
warszauer featured 1

To καλαίσθητο Warszauer Hotel στη συνοικία Kazimierz της Κρακοβίας

Το Kazimierz είναι μια ιστορική εβραϊκή συνοικία, που δημιουργήθηκε τον 14ο αιώνα. Σήμερα είναι πολιτιστικός κόμβος της Κρακοβίας με πολλά μνημεία του να έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Στην περιοχή αυτή -ανάμεσα σε παλιά κτίρια και πλακόστρωτα δρομάκια- βρίσκεται το Warszauer Hotel 12 δωματίων.

Το κτίριο από την INDO Architekci χαρακτηρίζεται από μοντέρνα αισθητική και σέβεται την περιβάλλουσα αρχιτεκτονική.

Οι καρέκλες Wassily του Marcel Breuer και οι εμβληματικές πολυθρόνες Pacha από την GUBI συνδυαστικά με το πράσινο μάρμαρο και το ξύλο βελανιδιάς, δημιουργούν μια εκλεπτυσμένη διακόσμηση. Ένα ξενοδοχείο για όσους ορίζουν τη χλιδή ως χρόνο με τον εαυτό τους.

warszauer 11 1

Αξιοσημείωτη είναι και συλλογή βιβλίων και έργων τέχνης από τον εξέχοντα Πολωνό ζωγράφο και εικονογράφο Tomasz Opalinski.

warszauer 2 1

Τα δωμάτια του Warszauer είναι η απόλυτη αντανάκλαση του τι είναι το wellness σήμερα. Τα μεγάλα παράθυρα αφήνουν να εισέλθει μια ικανοποιητική δόση φυσικού φωτός, ενώ οι επισκέπτες δεν αποσπώνται από την τεχνολογία μιας και οι τηλεοράσεις είναι κρυμμένες ανάμεσα στις κουρτίνες ενώ υπάρχουν ακόμη περισσότεροι σχεδιαστικοί θησαυροί, όπως οι αναπαραγωγές της καρέκλας Zig-Zag του 1934 του Gerrit Rietveld, οι πολυθρόνες Ferm Living, τα τραπέζια Salak και τα αξεσουάρ από το Frama Copenhagen ή το Atelier Areti. Η βασική ιδέα ήταν κάθε δωμάτιο να μοιάζει με μια μικρή γκαλερί τέχνης, μια προσπάθεια που πέτυχε.

warszauer 12 1 warszauer 8 1 warszauer 9 1warszauer 5 1

Source | TRENDLAND

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR