Quantcast
2121 JA Bolivar 137

Μεξικό: Η ιδιαίτερη κατοικία που εμπνέεται από το ιστορικό κέντρο της πόλης

Στους πολυσύχναστους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Πόλης του Μεξικού, υπάρχουν ισπανικοί αποικιακοί καθεδρικοί ναοί, μουσεία Art Nouveau και ερείπια ναών των Αζτέκων. Εξάλλου, η πόλη είναι στην πραγματικότητα χτισμένη πάνω στα ερείπια του Tenochtitlan, της αρχαίας πρωτεύουσας της αυτοκρατορίας τους.

Έτσι, όταν η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Jessica Ayromloo -στο παρελθόν μαθητευόμενη της Kelly Wearstler- με έδρα το Λος Άντζελες, κλήθηκε να διαμορφώσει έναν πρώην χώρο γραφείων σε μια κατοικία για λογαριασμό του Carlos Rittner, σκοπός ήταν να ακολουθήσει το vibe της πόλης.

Κάποιοι από τους τοίχους γκρεμίστηκαν ενώ  δημιουργήθηκε guest μπάνιο και ένα εντυπωσιακό guest υπνοδωμάτιο- με έμπνευση την ιθαγενή αρχιτεκτονική.

2121 JA Bolivar 233 2121 JA Bolivar 374

Το φιδίσιο καλούπι ενός κοντινού κτιρίου ενέπνευσε ένα παρόμοιο κυματιστό μοτίβο στο σαλόνι. Το εξωτερικό από τερακότα μιας εκκλησίας απέναντι ενσωματώθηκε στα πλακάκια του Rayito de Sol που βρίσκονται σε δάπεδα και τοίχους.

2121 JA Bolivar 197 lights 2121 JA Bolivar 277

“Έτσι ακριβώς είναι να περπατάς στην Πόλη του Μεξικό. Υπάρχουν παντού χρώματα και πλακάκια, δεν υπάρχει πραγματική ομοιομορφία ή λόγος για αυτό.” , εξηγεί η Ayromloo.

Η πλειονότητα των επίπλων προέρχεται από καταστήματα και τεχνίτες στο Μεξικό.

“Βγαίναμε έξω, παίρναμε tacos, περπατούσαμε, πηγαίναμε σε μουσεία και έτσι εμπνεόμασταν.Είχαμε μια κάτοψη και ιδέες, αλλά πολλές φορές αυτά άλλαζαν ή μεταμορφώνονταν με βάση τα πράγματα που βλέπαμε .” , εξηγεί η Ayromloo για τη διαισθητική διαδικασία σχεδιασμού.

Πολλά αντικείμενα χρησιμοποιήθηκαν με απροσδόκητο τρόπο. Μια πόρτα αντίκα βαμμένη σε πράσινο χρώμα, που προέρχεται από την Puebla χρησιμοποιήθηκε ως κεφαλάρι και καθόρισε τον συνδυασμό χρωμάτων στην κύρια κρεβατοκάμαρα. Οι απλίκες σε σχήμα δράκου από την υπαίθρια αγορά έγιναν βραχίονες ραφιών και οι χάλκινες πλάκες έγιναν απλίκες.

2121 JA Bolivar 032 2121 JA Bolivar 063 2121 JA Bolivar 086

Τέτοιες έξυπνες λεπτομέρειες έφεραν τον παλμό της γειτονιάς στο σπίτι. “Στο Centro νιώθεις την ιστορία. Υπάρχουν εκατοντάδες μουσεία και εστιατόρια. Είναι σαν την Disneyland για ενήλικες. Είναι ωραίο να έχεις αυτόν τον ωραίο χώρο με πολύ χρώμα όπου ξυπνάς και θέλεις να εξερευνήσεις την πόλη.” καταλήγει ο ιδιοκτήτης Carlos Rittner.

Φωτογραφίες | Annie Schlechter
Source | Architectural Digest

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR