Quantcast
Faina Antwerp 04

Η gallery Faina στην Αμβέρσα με την υπογραφή του Yakusha Design studio

Μια παλέτα που αποτελείται από σκούρους τόνους όπως γκρι ανθρακί και πράσινο, αποτελεί το σκηνικό της νέας γκαλερί Faina στην Αμβέρσα, η οποία προβάλλει την παραδοσιακή ουκρανική τέχνη με μια βιώσιμη οπτική.

To στούντιο Yakusha Design επέβλεψε τη δημιουργία των εσωτερικών χώρων, με την ιδρύτρια του στούντιο Victoria Yakusha – ιδρύτρια του brand επίπλων Faina – να επιλέγει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ιστορικές λεπτομέρειες του χώρου.

Τα αυθεντικά ξύλινα δοκάρια οροφής έχουν αφεθεί στη θέση τους, καταφέρνοντας να προσθέσουν μια ρουστίκ αίσθηση στο χώρο, ενώ στους τοίχους εφαρμόστηκε μια νέα στρώση φυσικής βαφής για να τους επιτρέψει να αναπνέουν.

Faina Antwerp 07 768x1024 1 Faina Antwerp 08 768x1024 1
Η χρωματική παλέτα της Faina Gallery έχει τις ρίζες της στη φύση, συμπληρώνοντας την προσέγγιση “ζωντανού σχεδιασμού” της Yakusha – η οποία δίνει προτεραιότητα στις συνδέσεις με τη φύση και την πληθώρα υφών.

Τα κομμάτια που εκτίθενται περιλαμβάνουν καναπέδες σε σχήμα βότσαλου, περίτεχνα βάζα, τραπέζι και καρέκλες φαγητού που μοιάζουν σαν να είναι σκαλισμένα από πέτρα, αλλά στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χάλυβα.

Faina Antwerp 05 768x1024 1 Faina Antwerp 02 Faina Antwerp 03

Άλλα αντικείμενα της γκαλερί μιλούν για την παράδοση της ουκρανικής χειροτεχνίας. Για παράδειγμα, ένα κρεμαστό φωτιστικό από κλήμα που παραπέμπει σε ψάθινες στέγες και ένα σετ βάζα σε σχήμα όπως το ουκρανικό όργανο μπαντούρα.

Faina Antwerp 06 768x1024 1 Faina Antwerp 09 768x1024 1

Ο χώρος παρουσιάζει επίσης μικρότερα κομμάτια από τη Faina, συμπεριλαμβανομένων αγγείων σε σχήμα bagel, μια αναφορά στην παραδοσιακή κεραμική.

Keizerstraat 28, 2000 Αμβέρσα, Βέλγιο

Φωτογραφίες | Piet-Albert Goethals
Source | The Spaces

More Stories
Dior PreFall NY PO F24 079 (1)
Dior Pre-Fall 2024
DIDÉE.GR