Ο σεφ και η ομάδα του είναι οι πρωταγωνιστές του Meguro restaurant στο Τόκιο, μιας και η σάλα των επισκεπτών απέχει λίγα μόλις μέτρα από τη δράση της κουζίνας.
Το Studio Kenta Nagai σχεδίασε το χώρο, υιοθετώντας μια αυστηρά μινιμαλιστική προσέγγιση που δίνει εξ’ ολοκλήρου έμφαση στο φαγητό. Ένας ξύλινος πάγκος “διασχίζει” την κουζίνα, επιτρέποντας στους πελάτες να παρακολουθήσουν τον σεφ Mark εν δράσει, καθώς ετοιμάζει τα ιταλο-ιαπωνικά πιάτα για τα οποία είναι γνωστό το εστιατόριο.
Οι εσωτερικοί χώροι μπορεί να είναι απλοί και αφαιρετικοί, αλλά το στούντιο έχει επιλέξει κάθε κομμάτι προσεκτικά. Μαύρες καρέκλες με πλάτες ευθυγραμμίζονται στον κύριο πάγκο ενώ ο συνδυασμός με το σκούρο τσιμεντένιο δάπεδο τραβούν τα βλέμματα μέσα στο χώρο.
Το Kenta Nagai Studio έχει προσθέσει χωρίσματα για να δημιουργήσει dining booths με χάλκινα φωτιστικά που αντανακλούν μια λάμψη σαν κερί.
Οι πρώτες ύλες στην κουζίνα εξαρτώνται από την εποχή και προέρχονται από τοπικές φάρμες λίγο έξω από το Τόκιο, με τα πιάτα να αλλάζουν σε καθημερινή βάση.
1-chōme-23-14 Meguro, Meguro City, Τόκιο 153-0063, Ιαπωνία
Φωτογραφίες | Kenta Hasagawa
Source| The Spaces