pine nut cabane daab design c henry woide print 001

Pine Nut Cabane: Το δημιούργημα της Daab Design στη Μασσαλία

Το στούντιο Daab Design βρίσκεται πίσω από το Pine Nut Cabane, τη μινιμαλιστική κατοικία η οποία βρίσκεται στην καρδιά της φύσης στη νότια Γαλλία.

Φωλιασμένη μέσα σε ένα δάσος έξω από τη Μασσαλία , το Pine Nut Cabane δύσκολα θα μπορούσε να γίνει πιο ατμοσφαιρικό και ειδυλλιακό. Πρόκειται για ένα οικολογικό καταφύγιο κατασκευασμένο με φυσικά υλικά και αναζωογονητική απλότητα που αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής.

“Είμαστε πολύ συνηθισμένοι να εργαζόμαστε σε διαφορετικές χώρες και με περιορισμούς σε ότι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία ή τα υλικά. Στο Pine Nut Cabane, το σχέδιο μας έπρεπε να εργαστούμε με τα φυσικά στοιχεία και να ενισχύσουμε την τοποθεσία.”, λέει η διευθύντρια σχεδιασμού Daab, Anais Blehaut στο Wallpaper Mag.
Η μικρή αλλά τέλεια διαμορφωμένη καμπίνα – που συνδέεται με μια μεγαλύτερη αγροικία στο ίδιο κτήμα – σχεδιάστηκε ως το μέρος για μια μικρή απόδραση για μια οικογένεια που θα χρησιμοποιηθεί ως κατοικία, στούντιο ή χώρος επισκεπτών, ανάλογα με τις ανάγκες και την εποχή του χρόνου.

Ο έξυπνος προσανατολισμός σημαίνει ότι μια γενναιόδωρη βεράντα με θέα στην ανατολή αξιοποιεί στο έπακρο τη φωτεινή και μαγευτική θέα στην κοιλάδα.

pine nut cabane daab design c henry woide print 005 pine nut cabane daab design c henry woide print 007 pine nut cabane daab design c henry woide print 009

Στο εσωτερικό, οι χώροι παραμένουν απλοί, χρησιμοποιώντας κόντρα πλακέ και μαύρα ματ φινιρίσματα. Το γυαλισμένο δάπεδο από σκυρόδεμα και μια “γωνιά ντους σαν σπήλαιο από ανοιχτόχρωμα πλακάκια τερακότας” (όπως περιγράφει το στούντιο) βοηθούν στην σύνδεση της κατασκευής με την τοποθεσία της.

pine nut cabane daab design c henry woide print 004 pine nut cabane daab design c henry woide print 011 pine nut cabane daab design c henry woide print 016 pine nut cabane daab design c henry woide print 017 pine nut cabane daab design c henry woide print 019

Οι βιώσιμες στρατηγικές περιλαμβάνουν φυσικό αερισμό και μόνωση για τη διατήρηση σταθερών θερμοκρασιών εσωτερικών χώρων αλλά και χρήση τοπικών εργολάβων/ εργατών και υλικών.

“Η νέα καμπίνα μας δίνει τον απαραίτητο χώρο για χαλάρωση και ξεκούραση όταν βρισκόμαστε όλοι μαζί και χώρο για τις στιγμές ιδιωτικότητας μας.” αναφέρουν οι ιδιοκτήτες.

Source| Wallpaper Mag

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
dior birkenstock fw22 mens feat
Η νέα συνεργασία του οίκου Dior με την Birkenstock