Quantcast
VIRTUAL 2

Η νέα τάση πολυεπίπεδων premium wellness εμπειριών & η προσέγγιση των σύγχρονων ασκούμενων

Ο σύγχρονος ασκούμενος αναζητά πλέον ένα wellness υψηλών προδιαγραφών και τις νέες εμπειρίες που αυτό μπορεί να του προσφέρει. 

Τα τελευταία χρόνια η πρόσβαση σε πληροφορίες γύρω από το fitness και το wellness είναι απεριόριστη. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό οδήγησε στη δημιουργία ασκούμενων με υψηλούς στόχους και απαιτήσεις. Ο σύγχρονος ασκούμενος διαβάζει πολύ, μελετά διαρκώς νέες έρευνες και εμπιστεύεται την επιστήμη και την τεχνολογία. «Ψάχνεται» ασταμάτητα και δεν συμβιβάζεται με ξεθωριασμένα fitness tips, καταρρίπτει μύθους που μέχρι πρότινος έβαζαν όσους ήθελαν να ακολουθήσουν το μονοπάτι του wellness σε έναν φαύλο κύκλο αναποτελεσματικότητας. Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα fitness που κυκλοφορούν στην αγορά έπρεπε σαφώς να ακολουθήσουν και να υπηρετήσουν αυτή τη νέα φιλοσοφία που έχουν αναπτύξει οι ασκούμενοι, καθώς δεν πρόκειται πλέον για περιστασιακούς λάτρεις της εκγύμνασης, αλλά για ανθρώπους που υιοθετούν το wellness ως στάση ζωής. “Don’t be afraid to give up the good to go for the great”, είχε πει κάποτε ο Αμερικανός μεγιστάνας John D. Rockefeller και οι ασκούμενοι του σήμερα κάνουν ακριβώς αυτό, εξελίσσονται και αλλάζουν προς το καλύτερο.

Free Beats 2F12 13

Η τεχνολογία δεν θα μπορούσε παρά να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα στην αναδιαμόρφωση του fitness παγκοσμίως, μετατρέποντάς το σε μία πολυεπίπεδη εμπειρία – η οποία έχει να κάνει συνολικά με το wellness και όχι μονάχα με την εκγύμναση αυτή καθαυτή – και μάλιστα “tailor made”, προσαρμοσμένη στις ανάγκες, τους στόχους και τις απαιτήσεις κάθε ασκούμενου. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται λοιπόν και στη χώρα μας μία στροφή σε αυτό που ονομάζουμε premium wellness υπηρεσίες. Ο κόσμος απομακρύνεται σταδιακά από low cost αλυσίδες γυμναστικής και μηχανήματα περιορισμένων δυνατοτήτων, αλλά και από live και videos σε δημοφιλείς πλατφόρμες και να αναζητά υπηρεσίες που του προσφέρουν μια καλύτερη, πιο ασφαλή, πιο διασκεδαστική και personalized εμπειρία.

Ομαδικά μαθήματα με διαδρόμους τελευταίας τεχνολογίας, group cycle classes με διαδραστικό περιβάλλον που προσαρμόζεται στο perfomance των αναβατών και μηχανήματα κωπηλατικής που είναι διασυνδεδεμένα επιτρέποντας στους χρήστες να βρεθούν στην ίδια βάρκα και να συναγωνιστούν σε ομάδες βρίσκονται ήδη διαθέσιμα στην διεθνή αγορά του wellness και κάνουν τους fitness enthusiasts να παραληρούν.  

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα που δημιουργήθηκε από την τάση των δρομικών αθλημάτων είναι το format Skillrun Class της Techogym που κάνει την εμπειρία τρεξίματος σε εσωτερικούς χώρους και πάλι συναρπαστική. Κάθε μάθημα μπορεί να  σχεδιαστεί με διαφορετικό προπονητικό στόχο ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Χάρη στις επιμελώς εφαρμοσμένες αλλαγές στις παρεχόμενες κλίμακες και την ταχύτητα ο ασκούμενος μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος στην εκτέλεση. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ακούν τη μουσική επένδυση του μαθήματος και τη φωνή του προπονητή μέσω των ασύρματων ακουστικών, ενώ η οθόνη τους προσφέρει live υψηλής ακρίβειας biofeedback. Το πιο συναρπαστικό είναι ότι όλες οι προνήσεις μένουν αποθηκευμένες στο προσωπικό account του ασκούμενου όπου μπορεί να δει, να συγκρίνει και να θέσει νέους στόχους. Οι Skillrun διάδρομοι έχουν την δυνατότητα να προσομοιάσουν ολόκληρους μαραθωνίους. Ποιος ξέρει; Ίσως την επόμενη φορά να μπορεί να είσαι εσύ ο νικητής του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αρκεί να έχεις προπονηθεί σωστά!

To mega trend του indoor cycling σε ρυθμούς club έρχεται να απογειώσει η Technogym με το νέο Interctive Group Cycling class που κάνει ασυναγώνιστη την ποδηλατική εμπειρία σε ένα συναρπαστικό και διαδραστικό περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς, ανάλογα με το ρυθμό της μουσικής και της ενέργειας που παράγει ο κάθε αναβάτης, περιλαμβάνοντας εφέ και οπτικοποιημένο live biofeedback του κάθε  ασκούμενου, τα οποία δημιουργούν μια immersive εμπειρία και δίνουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Μια οπτικοακουστική και σωματική εμπειρία που ωθεί τον ασκούμενο να προσπαθεί εντονότερα, ενώ έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί στην LCD φωτεινή οθόνη RPM, watts, FTP%, επίπεδο έντασης, θερμίδες, ισχύ και ταχύτητα.

Το trend του virtual racing ενσωματώνει το ομαδικό μάθημα Skillrow συνδυάζοντας το ομαδικό πνεύμα και την ευγενή άμυλα, φέρνει κοντά τους ασκούμενους ενώ την ίδια στιγμή τους κρατά συγκεντρωμένους στους ατομικούς τους στόχους. Όλα αυτά χάρη στην εφαρμογή SKILLROW™ Professional App που τους δίνει την δυνατότητα να κωπηλατούν μαζί με πλήρη συγχρονισμό σαν πραγματικό πλήρωμα, ακολουθώντας τον καθορισμένο ρυθμό και παρακολουθώντας τα βιομετρικά τους στοιχεία.

Το κωπηλατικό μηχάνημα Skillrow είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονη τεχνολογία είναι το μόνο όργανο που πέρα από τις επιδόσεις κωπηλασίας βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά και τη συνολική μυϊκή δύναμη.  Τρανταχτό παράδειγμα σε αυτή την κατηγορία είναι το Engine Room στο Λονδίνο που εξέλιξε το concept σε Skillrow Bootcamp δημιουργώντας λίστα αναμονής 3 εβδομάδων για να καταφέρει κάποιος να παρακολουθήσει ένα μάθημα. 

Ποτέ πριν το fitness δεν ήταν τόσο εξειδικευμένο και παράλληλα τόσο επικεντρωμένο στο να προκαλεί τους ασκούμενους να προσπαθούν περισσότερο, να τους ενθαρρύνει και να τους φέρνει όλο και πιο κοντά στους προσωπικούς τους στόχους μέσα από συλλογικές εμπειρίες. Η γυμναστική είναι πλέον μια πολυεπίπεδη εμπειρία και βασική ανάγκη που βελτιώνει το βιοτικό μας επίπεδο. 

Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα έρθουν στην ελληνική αγορά του fitness προτάσεις που να καλύπτουν αυτή την ανάγκη προσφέροντας νέες wellness εμπειρίες. 

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR