Quantcast
ell house 1

Ell House: Η αντίθεση με το φυσικό τοπίο και η αρχιτεκτονική στην πιο αγνή της μορφή

Tο επιβλητικό Ell House με τη σκουρόχρωμη πρόσοψή του, έρχεται σε αντίθεση με το φυσικό περιβάλλον, στη λίμνη Οντάριο. Οι απλές γραμμές του είναι εμπνευσμένες από την αγροτική γλώσσα της κομητείας Prince Edward. Η δίρριχτη οροφή θυμίζει τους αχυρώνες της περιοχής ενω για το σχήμα L αποτέλεσαν έμπνευση οι επεκτάσεις που χτίζονταν σε αγροικίες. (Η μορφή του κτιρίου είναι επίσης μια “τεχνική απάντηση” στους ανέμους που επικρατούν στην περιοχή.)

ell house 5 ell house 2

Η επένδυση από απανθρακωμένο κέδρο και η μαύρη μεταλλική οροφή δίνουν στην αγροτική κατασκευή μια μινιμαλιστική αισθητική. Οι δύο όγκοι χωρίζουν φυσικά το εσωτερικό σε δύο πτέρυγες – μια ιδιωτική πλευρά με χώρους ύπνου με τέσσερα υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, και μια κοινή όπου η κουζίνα, η τραπεζαρία και το σαλόνι ρέουν απρόσκοπτα το ένα μέσα στο άλλο με έναν γυάλινο προθάλαμο που τις συνδέει. Η απλότητα αυτής της διάταξης ενθαρρύνει τη διαισθητική κατανόηση του χώρου.

Ell House 10 Ell House 9 ell house 4

Επιπλέον στον διάδρομο, τα παράθυρα είναι ευθυγραμμισμένα μπροστά από την πόρτα κάθε κρεβατοκάμαρας, προάγοντας έτσι τον φυσικό αερισμό και λούζοντας τους χώρους με φως το απόγευμα.

Οι ανοιχτοί χώροι διαβίωσης, οι οροφές από ανοιχτό ξύλο και οι λευκοί τοίχοι το σκιερό εξωτερικό με μια φωτεινή, ευάερη ατμόσφαιρα. Η απλότητα του εσωτερικού αφήνει την εστίαση στη θέα των γαλάζιων νερών της λίμνης και στο καταπράσινο τοπίο.

Ell House 11 Ell House 51 ell house 3

Φωτογραφίες | Maxime Brouillet / Ravi Handa Architect + AAmp Studio

Source | Uncrate

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR