Quantcast
whidbey dogtrot house washington shed usa architecture hero 1704x959 1

Η κατοικία Whidbey Dogtrot βόρεια του Σιάτλ από την SHED Architecture

Το έργο, που ονομάζεται Whidbey Dogtrot, πήρε το όνομά του από τη θέση του στο νησί Whidbey, το οποίο βρίσκεται 30 μίλια βόρεια του Σιάτλ. Η μονοώροφη κατοικία είναι σκαρφαλωμένη σε έναν λόφο με θέα στο Puget Sound και σχεδιάστηκε από το SHED Architecture and Design, για ένα ζευγάρι που σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί. Οι νέοι ιδιοκτήτες ήθελαν ένα σπίτι που να απαιτεί χαμηλή συντήρηση και συνάμα να εναρμονίζεται με το γραφικό περιβάλλον.

whidbey dogtrot house washington shed usa architecture dezeen 2364 col 15 1704x1068 1

“Το σπίτι χρειαζόταν χώρο για επισκέπτες όπως ενήλικα και ανήλικα παιδιά, χόμπι όπως μουσική και έναν χώρο γραφείου”, είπε η ομάδα της SHED.

Το αποτέλεσμα του σχεδιασμού ήταν ένα χαμηλό σπίτι που αποτελείται από δύο ορθογώνιους όγκους που πλαισιώνουν ένα ανοιχτό πέρασμα, όπου βρίσκεται η μπροστινή πόρτα. Το κτίριο ολοκληρώνεται με μια μαύρη μεταλλική οροφή. Οι εξωτερικοί τοίχοι είναι επενδυμένοι με χοντροκομμένο, κόκκινο κέδρο με μαύρους ρόζους.

whidbey dogtrot house washington shed usa architecture hero 1704x959 1

Για να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα, η ομάδα περιόρισε τον αριθμό των ανοιγμάτων στη δυτική πλευρά του σπιτιού ενώ στην ανατολική πλευρά, μεγάλα τμήματα γυάλινων πάνελ προσφέρουν εκπληκτική θέα στο τοπίο.

Η μία πλευρά του σπιτιού περιέχει τους κύριους χώρους διαβίωσης, που έχουν συνολική επιφάνεια 915 τετραγωνικά πόδια (85 τετραγωνικά μέτρα). Αυτός ο χώρος περιλαμβάνει έναν ανοιχτό χώρο για μαγείρεμα, φαγητό και χαλάρωση, μαζί με ένα υπνοδωμάτιο και μια γωνιά για διάβασμα.

1635120957 742 Rough sawn cedar clads Whidbey Dogtrot house in Washington by SHED 1635120958 556 Rough sawn cedar clads Whidbey Dogtrot house in Washington by SHED

Η άλλη πλευρά διαθέτει έναν ευέλικτο χώρο 281 τετραγωνικών ποδιών (26 τετραγωνικών μέτρων) και μπάνιο.
Σε όλη την κατοικία, η ομάδα ενσωμάτωσε ουδέτερα χρώματα και μοντέρνα διακόσμηση. Τα εσωτερικά φινιρίσματα περιλαμβάνουν ανοιχτό ξύλο, κρεμ τοίχους και δάπεδο από σκυρόδεμα.

whidbey dogtrot house washington shed usa architecture dezeen 2364 col 2 1704x2344 1

“Το σπίτι έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να αξιοποιεί στο έπακρο τα τετραγωνικά του μέτρα”, είπαν οι αρχιτέκτονες.

Φωτογραφίες | Rafael Soldi
Source | Dezeen

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR