Quantcast
lorenzo zandri the old rectory first floor

Η ενδιαφέρουσα προσέγγιση των Mary Duggan Architects για ένα παλιό κτίριο του Λονδίνου

Η επιθυμία για ανακαίνιση μιας πρώην οικίας ενός εφημέριου από την εκκλησία St Martin Orgar στο City είχε ως αποτέλεσμα τον επανασχεδιασμό ενός γραφείου, γεμάτου ζεστό και διασκεδαστικό μινιμαλισμό, τονισμένο από μια σειρά λεπτομερειών και προσθηκών, χάρη στην ομάδα της Mary Duggan Architects.

Το έργο, που ονομάστηκε The Old Rectory και δημιουργήθηκε για προγραμματιστές, περιελάμβανε τον επαναπροσδιορισμό του υπάρχοντος κτηρίου στη σύγχρονη αρχιτεκτονική γραφείων και συνάμα στη γεφύρωση σπιτιού και χώρου εργασίας.

Δεδομένης της αρχικής δομής, η Duggan και η ομάδα της συνεργάστηκαν με ειδικούς για να “ανακαλύψουν” το κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο ήταν «ουσιαστικά οικιακός χώρος», εξηγεί η αρχιτέκτονας. Διατηρώντας αυτήν την οικιακή αίσθηση, η ομάδα “άνοιξε” το εσωτερικό, προσέχοντας να διατηρήσει λεπτομέρειες της περιόδου στα τρία επίπεδα.

Ένα νεόδμητο τέταρτο επίπεδο, που προστέθηκε πιο πρόσφατα, ανακαινίστηκε, προσφέροντας μια σύγχρονη επανερμηνεία της ατμόσφαιρας των παλαιότερων τμημάτων.

Ο διάλογος μεταξύ παλιού και νέου καθιερώνεται μέσα από μια σειρά προσθηκών που αντηχούν τον χαρακτήρα της περιόδου του The Old Rectory μέσω σύγχρονων, αφηρημένων, “γλυπτικών” σχημάτων σε όλο το κτίριο.

Υιοθετώντας μια ενοποιητική παλέτα υλικών από τοίχους από ξύλο, τούβλα και υπόλευκο γύψο, η αρχιτεκτονική που προκύπτει φαίνεται απαλή και λεπτή, δημιουργώντας ένα εσωτερικό που μοιάζει με το σπίτι: φιλικό, οικείο και αναζωογονητικά διακοσμημένο.

Υπάρχει “ειλικρίνεια” στο σχεδιασμό όσον αφορά τον καθορισμό του παλιού και του καινούργιου και ταυτόχρονα προκύπτει μια απροσδόκητη ανατροπή σε αυτόν τον φαινομενικά αρκετά συμβατικό επανασχεδιασμό.

lorenzo zandri the old rectory door and jones neville cabinet lorenzo zandri the old rectory jones neville cabinet lorenzo zandri the old rectory reception

benjamin mcmahon the old rectory entrance

benjamin mcmahon the old rectory tower and clock

Source | Wallpaper Mag

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR