Quantcast
interioroverall161455.2 edit

Η μοντέρνα κατοικία στο East Austin του Texas που βασίστηκε στη γοητεία της απλότητας

Οι αρχιτέκτονες του γραφείου Side Angle Side δημιούργησαν αυτή τη μινιμαλιστική, μοντέρνα κατοικία από τούβλα λάσπης στο East Austin για έναν φωτογράφο και την οικογένειά του.

Έμπνευση αποτέλεσαν τα κτίρια από λιθοδομή του δυτικού Τέξας. Το μοντέρνο σπίτι από “πλίθα” είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα σύγχρονου μινιμαλισμού που έχει εμπλουτιστεί με πινελιές νεωτερισμού, αναβαθμίζοντας έτσι την τοπική αρχιτεκτονική.

Ο ιδιοκτήτης, φωτογράφος αρχιτεκτονικής, Casey Dunn, επιθυμούσε αυτό ακριβώς που τελειοποίησε το δυναμικό του στούντιο Side Angle Side- στο οποίο δεσπόζει η έννοια της απλότητας.

“Όταν ξεκινήσαμε, ο πελάτης μας δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε κατοικίδια ζώα. Ήταν απλά ένας τύπος που ήθελε ένα σπίτι, οπότε ο αρχικός σχεδιασμός του έργου αφορούσε λιγότερο τα δωμάτια και περισσότερο τον χαρακτήρα του σπιτιού. Ο Casey είχε στο μυαλό του την εικόνα ενός σπιτιού που είχε φωτογραφίσει στην αρχή της καριέρας του σε μια δασώδη περιοχή του Maine. Το σπίτι είχε ένα βασικό σχήμα – όπως θα το σχεδίαζε ένα παιδί – ένα κουτί με δίρριχτη στέγη. Το οποίο βρήκε τέλεια εφαρμογή στο τετράγωνο οικόπεδο.” αναφέρουν οι άνθρωποι του στούντιο.

Το σπίτι διαθέτει ένα καθαρό, απλό περίγραμμα από τσιμέντινους τοίχους και είναι καλυμμένο με σκούρο γκρι στιλβωμένο στόκο. Τα μεγάλα -προσεκτικά- τοποθετημένα ανοίγματα είναι κατασκευασμένα από κουφώματα από έλατο Douglas.

Η ήπια αυτή προσέγγιση συνεχίζεται στο εσωτερικό, όπου τα δάπεδα και τα δοκάρια από ξύλο στον κύριο χώρο διαβίωσης είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο ξύλο πεύκου, το οποίο αναδεικνύεται σε ένα καθαρό, λευκό γύψινο φόντο.

Κεντρικό στοιχείο του ψηλοτάβανου σπιτιού, είναι η κουζίνα, η οποία έχει σχεδιαστεί σε σχήμα L. Διαθέτει ντουλάπια ειδικής κατασκευής και συσκευές από ανοξείδωτο ατσάλι. Καινοτόμες συσκευές και τεχνοτροπίες στους χώρους αναμειγνύονται με ακατέργαστες επιφάνειες και φυσικά υλικά.

“Το αποτέλεσμα είναι ένας μονολιθικός σκούρος όγκος με προσεκτικά τοποθετημένα, διάτρητα ανοίγματα.” , προσθέτουν οι αρχιτέκτονες καταλήγοντας: “Η ομορφιά αυτού του έργου είναι η απλότητα και οι περιορισμοί του.”

emptyname 2 bath161887 bedroom161804 3 bedroom2161847 entry161393.2 extback161273.2 living161773 porch161370.2 vanitycloset161932

 

Source | Wallpaper

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR