Quantcast
SÃO CRISTÓVÃO Lisbon property for sale 1 1024x683 1

Λισαβόνα: Η ιστορική κατοικία με τις τοιχογραφίες του 18ου αιώνα & τον ρομαντισμό μιας άλλης εποχής

Πρόκειται για ένα ιστορικό διαμέρισμα στην πόλη της Λισαβόνας, στο οποίο κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες στην αποχρώση του ανοιχτού ροζ που υποδηλώνουν το παρελθόν της γραφικής πόλης που το φιλοξενεί.

Βρίσκεται σε έναν λιθόστρωτο δρόμο ακριβώς κάτω από το ιστορικό κάστρο. Αν και μικρό, μόλις 74 τ.μ., το São Cristóvão είναι γεμάτο γοητεία χάρη στα εμφανή ξύλινα δοκάρια και κουφώματα, στην ήπια χρωματική παλέτα και στην προσεγμένη διακοσμήσή του.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης αγόρασε το διαμέρισμα με λευκούς τοίχους και ανακάλυψε -μετά από κατάλληλες εργασίες- τις τοιχογραφίες του 18ου αιώνα κάτω από τα στρώματα βαφής.

Αποκαλύφθηκαν προσεκτικά και με αγάπη σε κάθε ένα από τα τρία δωμάτιά του ενώ εγκαταστάθηκε ένα εκτεθειμένο (εμφανές) ηλεκτρολογικό σύστημα, με κεραμικούς διακόπτες, για να αποφευχθούν οι επιπλέον επεμβάσεις τόσο τώρα όσο και στο μέλλον στην περίπτωση π.χ. μιας ζημιάς. Είναι μια πινελιά που προσθέτει ακόμη περισσότερη γοητεία στο χώρο.

Τα παράθυρα και το μπαλκόνι έχουν θέα στον κεντρικό δρόμο και στον ποταμό Tejo προσφέροντας μοναδική θέα στη Λισαβόνα, κοντά στην γειτονιά Baixa Pombalina.

Το διαμέρισμα είναι προς πώληση και έχει τιμή 440.000 €.

SÃO CRISTÓVÃO Lisbon property for sale 6 SÃO CRISTÓVÃO Lisbon property for sale 2 SÃO CRISTÓVÃO Lisbon property for sale 7 SÃO CRISTÓVÃO Lisbon property for sale 4 SÃO CRISTÓVÃO Lisbon property for sale 5 SÃO CRISTÓVÃO Lisbon property for sale 8 SÃO CRISTÓVÃO Lisbon property for sale 9

Φωτογραφίες | Matilde Travassos
Source| The Spaces

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR