Quantcast
Kimika 08

Το ατμοσφαιρικό Kimika restaurant στο Manhattan από το studio Bespoke Only

Οι αποχρώσεις της τερακότα και ο μπρουταλιστικός χαρακτήρας του σκυροδέματος αντισταθμίζουν τα γαλήνια ιαπωνικά στοιχεία στο εστιατόριο Kimika στο Μανχάταν, στην περιοχή Nolita.

Το studio Bespoke Only επιμελήθηκε τον εσωτερικό διάκοσμο του εστιατορίου. Με αφορμή (και με έμπνευση) το μενού το οποίο είναι γεμάτο με ιαπωνικά & ιταλικά πιάτα η ομάδα του studio φρόντισε η διαμόρφωση να έχει χαρακτηριστικά και των δυο πολιτισμών. Αυτός ο συνδυασμός Ιαπωνικής και Ιταλικής κουλτούρας, αποτυπώνεται στους εσωτερικούς χώρους όπου φυσικά στοιχεία έρχονται σε αντίθεση με βιομηχανικά.
Οι πυλώνες από ακατέργαστο σκυρόδεμα που βρίσκονται στη σάλα του εστιατορίου εναρμονίζονται με τις ξύλινες σανίδες του δαπέδου και όλο αυτό μοιάζει τόσο αβίαστο και ανεπιτήδευτο. Αυτά τα στοιχεία συμπληρώνονται από τους τοίχους στο χρώμα της τερακότα, τις κουρτίνες από λινό, τους καναπέδες σε mossy green βελούδο, τις καρέκλες από rattan και τα bar stools από σκούρο ξύλο.

H ιαπωνική επιρροή γίνεται εμφανής και στον μαρμάρινο πάγκο του μπαρ που σε συνδυασμό με την ξύλινη – με αυλακώσεις- επένδυση έρχεται να συμπληρώσει την ήπια παλέτα χρωμάτων.

H σεφ του εστιατορίου, Christine Lau ειδικεύεται στην κουζίνα Itameshi και κατά συνέπεια, το μενού είναι γεμάτο με ιαπωνικά-ιταλικά πιάτα.

Kimika 01 Kimika 02 Kimika 03 1024x683 1 Kimika 04 1024x682 1 Kimika 05 732x1024 1 Kimika 06 732x1024 1 Kimika 07 1024x682 1 Kimika 09 732x1024 1

Φωτογραφίες | Nicole Franzen

Source | The Spaces

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR