Quantcast
austin proper hotel interior kelly wearstler texas usa dezeen 2364 hero

Tο Austin Proper Hotel διακοσμείται εντυπωσιακά από την interior designer Kelly Wearstler

Η interior designer Kelly Wearstler ανέλαβε να δώσει χαρακτήρα σε ξενοδοχείο στο Austin του Τέξας εστιάζοντας στις εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, τοποθέτησε vintage χαλιά με χαρακτήρα και αξιοποίησε μια δρύινη σκάλα στο έπακρο, μιας εκτός του λειτουργικού της σκοπού, εξυπηρετεί πλέον και διακοσμητικούς σκοπούς φιλοξενώντας μια συλλογή κεραμικών αγγείων.

Το 32-όροφο ξενοδοχείο χτίστηκε το 2019 από την εταιρεία New York Handel Architects και βρίσκεται στο Downtown Austin του Τέξας.

Η Wearstler με έδρα το Λος Άντζελες δημιούργησε μια ξεχωριστή αισθητική για το ξενοδοχείο η οποία περιστρέφεται γύρω από την τοπική τέχνη, τα έντονα – από άποψη χρωμάτων αλλά και υφών- υφάσματα και μερικά vintage στοιχεία.

Το επίκεντρο του διάκοσμου είναι μια σκάλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο (δρυς) η οποία δημιουργεί ένα ενδιαφέρον σκηνικό μιας και χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει μια σειρά από πήλινες γλάστρες και αγγεία.

Η επένδυση στους τοίχους του ξενοδοχείου είναι φτιαγμένη από ξύλινα πάνελς στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί η παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική του Shou Sugi Ban για να δημιουργηθούν “νερά”.
Vintage χαλιά προσαρμοσμένα στα σκαλιά και συνδυασμός από καρέκλες και πολυθρόνες με έντονο μοτίβο στο ύφασμα τους είναι eye- catching λεπτομέρειες σε όλη την έκταση του lobby.

Τα πλακάκια είναι κατασκευασμένα από ντόπιο κεραμικό τεχνίτη και έχουν τοποθετηθεί ως επένδυση π.χ. σε ντουλάπια ενώ έργα τέχνης από, επίσης, ντόπιους καλλιτέχνες κοσμούν τα υπνοδωμάτια σε συνδυασμό με καθρέφτες αντίκες.

Ο πέμπτος όροφος διαθέτει πισίνα και το μεξικάνικο εστιατόριο La Piscina.Υπάρχουν άλλα τρία εστιατόρια στο Austin Proper Hotel and Residences, συμπεριλαμβανομένου του Peacock, το οποίο σερβίρει μεσογειακό φαγητό με φόντο παρκέ δάπεδα καλυμμένα με vintage χαλιά και τοίχους καλυμμένους με πλακάκια πορτογαλικού στιλ.

Μια ιδιωτική σάλα, περικλείεται από τοίχους γεμάτους ράφια με κρασιά ενώ διαθέτει ταπετσαρία με θέμα τον κόσμο των βοτάνων. Το The Mockingbird, ένα καφενείο που σερβίρει ελληνικό παγωμένο γιαούρτι, είναι διακοσμημένο με πιο πολύχρωμα πλακάκια.

Μικρά τετράγωνα πλακάκια καλύπτουν τους τοίχους και σχηματίζουν μοτίβα από ναυτικό μπλε, πράσινο,  και ανοιχτόχρωμο πορτοκαλί.
Το Austin Hotel διαθέτει επίσης μπαρ βαμμένο με μπλε του κοβαλτίου, χαμηλές πολυθρόνες και ψηλή οροφή καλυμμένη με πλούσια ταπετσαρία.

Σε όλο το ξενοδοχείο, οι τοίχοι πλαισιώνονται με έργα τέχνης και οι κόγχες είναι γεμάτες με κεραμικά. Γλάστρες γεμάτες με ανθεκτικά είδη κάκτων προσθέτουν πιτσιλιές πρασίνου.

austin proper hotel interior kelly wearstler texas usa dezeen 2364 col 11 austin proper hotel interior kelly wearstler texas usa dezeen 2364 col 8 scaled 1 austin proper hotel interior kelly wearstler texas usa dezeen 2364 col 12 scaled 1 austin proper hotel interior kelly wearstler texas usa dezeen 2364 col 30 scaled 1 austin proper hotel interior kelly wearstler texas usa dezeen 2364 col 19 scaled 1 austin proper hotel interior kelly wearstler texas usa dezeen 2364 col 23 scaled 1

Φωτογραφίες | The Ingalls

Source | Dezeen

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR