Quantcast
Artists home Hammersmith

Η κατοικία δύο καλλιτεχνών στο δυτικό Λονδίνο με την ανεμπόδιστη θέα στον ποταμό Τάμεση

Αυτή η ιδιοκτησία στο δυτικό Λονδίνο προσφέρει θέα στο ποτάμι, ψηλά ταβάνια και τέσσερις κατασκευές για χρήσεις ως κατοικία ή σχεδιαστικό στούντιο.

Το σπίτι βρίσκεται σε γειτονιά της καλλιτεχνικής παραποτάμιας περιοχής, Hammersmith και είναι μέρος ενός συγκροτήματος που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1960 από τους καλλιτέχνες Julian Trevelyan και Mary Fedden στο St Peter’s Wharf. Το ζευγάρι προσκάλεσε τον φίλο τους και επικεφαλής του Architectural Association School, αρχιτέκτονα Michael Pattrick, να σχεδιάσουν ένα συγκρότημα από κτίρια σπίτια/εργασιακούς χώρους/στούντιο και έναν κοινόχρηστο κήπο.

Η κατοικία αποτελεί το κυρίως κτίριο του συγκροτήματος και στεγάζει ένα τεράστιο στούντιο, πηγή έμπνευσης και εργασίας των δύο καλλιτεχνών με ψηλά ταβάνια διπλού ύψους, με βαμμένους τοίχους και πάτωμα από ξύλο πεύκου. Το φως και η ένταση σε αυτόν τον χώρο είναι εξαιρετικά.

Τα δοκάρια στην οροφή έχουν ατσάλινα στηρίγματα. Υπάρχει και ημιώροφος ενώ τα τεράστια κεκλιμένα γυάλινα πάνελ προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στον ποταμό Τάμεση.

Άλλα μέρη του σπιτιού έχουν βαμμένα τούβλα και γυαλισμένα δάπεδα. Η κουζίνα, το σαλόνι και τα υπνοδωμάτια αντικατοπτρίζουν την αισθητική της χρονικής περιόδου που κατασκευάστηκαν και χρήζουν ενδεχομένως ανακαίνισης από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες αλλά η καλλιτεχνική αύρα του χώρου είναι από μόνη της αρκετή για να δελεάσει κάθε επίδοξο αγοραστή.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο -προς πώληση- συγκρότημα  απευθύνεται σε αγοραστές που διαθέτουν μια από τις ακόλουθες ιδιότητες (μετά από απόφαση των αρχικών ιδιοκτητών Trevelyan & Fedden) : καλλιτέχνη, αρχιτέκτονα ή σχεδιαστή προς 1,5 εκατομμύρια λίρες.

An artists home in St Peters Wharf Hammersmith W6 2 1024x682 1 An artists home in St Peters Wharf Hammersmith W6 4 1024x682 1 An artists home in St Peters Wharf Hammersmith W6 6 1024x682 1 An artists home in St Peters Wharf Hammersmith W6 1 1024x682 1 An artists home in St Peters Wharf Hammersmith W6 8 1024x682 1 An artists home in St Peters Wharf Hammersmith W6 7 An artists home in St Peters Wharf Hammersmith W6 9 An artists home in St Peters Wharf Hammersmith W6 3

Source | The Spaces 

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR