Quantcast
lina bellovic house lo boysplaynice 09

Τσεχία: Το κατασκευασμένο από δομική κάνναβη House Lo του Atelier Lina Bellovičová

Στόχος ήταν το σπίτι να είναι συνδεδεμένο με τη φύση και το γύρω περιβάλλον, να είναι οικολογικό και να έχει τον δικό του θάλαμο φωτογραφιών, μιας και ο ιδιοκτήτης είναι δεινός φωτογράφος και φυσιολάτρης.

Επιπλέον υπήρχε σαφής ιδέα για τα δομικά υλικά που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν, ένα εκ των οποίων ήταν η δομική κάνναβη (hempcrete). Δεδομένου ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως δομικό υλικό, η πρόκληση ήταν μεγάλη. Η οικοδόμηση με κάνναβη, σύμφωνα με την αρχιτέκτονα του project Lina Bellovičová, είναι εύκολη. Το υλικό σκληραίνει με τα χρόνια, έχει εξαιρετικά μονωτικά χαρακτηριστικά, είναι ανακυκλώσιμο και επίσης ανθεκτικό σε παράσιτα, στη φωτιά και την υγρασία.

Το House LO βρίσκεται στην πόλη Chřiby της Τσεχίας και ορίζεται από τρία στοιχεία: δύο διάτρητες πέτρες και ένα λεπτό ξύλινο φύλλο. Το κενό ανάμεσα στις πέτρες είναι ο χώρος διαβίωσης του σπιτιού. Εσωτερικό και εξωτερικό, χωρίζονται με μεγάλα συρόμενα παράθυρα με τα οποία επιτυγχάνεται η ανεμπόδιστη “ένωση” των δυο χώρων με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή θέα.

Είναι εμβαδού 195 τ.μ. και αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. Το σπίτι επίσης διαθέτει ένα κελάρι με εγκαταστάσεις, όπως αίθουσα φωτογραφιών και αποθήκη. Μια μεγάλη βεράντα υπάρχει γύρω από όλο το σπίτι, προστατευμένη από τις κακές καιρικές συνθήκες από την προεξοχή της οροφής, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο έξω.

Η οροφή είναι καλυμμένη με ένα πράσινο “χαλί”, έτσι ώστε το σπίτι να συγχωνεύεται με τη φύση και να είναι καλά μονωμένο.

Η διαρρύθμιση του σπιτιού έχει σχεδιαστεί ώστε ο χώρος να χρησιμοποιείται στο έπακρο.

Στόχος είναι το σπίτι αυτό, σταδιακά να γίνει μέρος της φύσης και να αντέξει στο χρόνο.

lina bellovic house lo boysplaynice 04 lina bellovic house lo boysplaynice 02

lina bellovic house lo boysplaynice 23 lina bellovic house lo boysplaynice 22 lina bellovic house lo boysplaynice 21 lina bellovic house lo boysplaynice 20 lina bellovic house lo boysplaynice 18 lina bellovic house lo boysplaynice 17 lina bellovic house lo boysplaynice 16 lina bellovic house lo boysplaynice 15 lina bellovic house lo boysplaynice 14 lina bellovic house lo boysplaynice 12 lina bellovic house lo boysplaynice 11 lina bellovic house lo boysplaynice 10 lina bellovic house lo boysplaynice 01

Φωτογραφίες| BoysPlayNice

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR