copy of 3 cherry tree houseback garden view guttfield architecture will scott

Μια παλιά βικτωριανή αγροικία στη βρετανική ύπαιθρο επανασυστήνεται από την Guttfield Architecture

Ένα βικτοριανό κτίσμα στη βρετανική ύπαιθρο μετατράπηκε, από την Guttfield Architecture, σε ένα σύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον οικογενειακό σπίτι (Cherry Tree House) που αποτίει φόρο τιμής στο φυσικό περιβάλλον του. Το Cherry Tree House, που σχεδιάστηκε από τους έμπειρους αρχιτέκτονες της Guttfield Architecture με έδρα το Berkshire, ανακαινίστηκε έχοντας σαν γνώμονα την ιστορικότητα του κτιρίου και την φύση, ιδίως τη χαρακτηριστική κερασιά που βρίσκεται στο χώρο.

Η αρχική δομή αποτελούταν από τρία μέρη: ένα εξοχικό σπίτι, τους στάβλους και έναν ξενώνα. Ο ιδρυτής του studio, Fred Guttfield και η ομάδα του ενοποίησαν τα διάφορα μέρη στο σχεδιασμό τους, αφαιρώντας κάποιες κακώς κατασκευασμένες προσθήκες δημιουργώντας μια γενναιόδωρη επέκταση.

Η δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον σπιτιού χαμηλής ενέργειας ήταν προτεραιότητα. Η αναπροσαρμογή με μια ελαφριά, σε μεγάλο βαθμό ξύλινη, κατασκευή βοήθησε προς το σκοπό αυτό που σε συνδυασμό με τις αντλίες θερμότητας  και τα φωτοβολταϊκά που συμβάλλουν στις ενεργειακές ανάγκες και την εξοικονόμηση ενέργειας έκανε το σπίτι υπόδειγμα αειφόρου οικήματος.

Η πρόσοψη της δομής διασφαλίζει ότι εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν διάφορες επιφάνειες που “εξομαλύνουν” τον συνολικό όγκο και προσθέτουν υφή. Το εξωτερικό διαθέτει ανοιχτή γκρι επένδυση από ξύλο και τσιμέντο.

Ταυτόχρονα, το εσωτερικό έχει διατηρηθεί μινιμαλιστικό και ευέλικτο, με έμφαση στην ευρυχωρία και την αρχιτεκτονική γεωμετρία κάτι που υιοθετείται και στα έπιπλα.

“Αντί να κατεδαφίσουμε άσκοπα όλα τα κτίσματα και να διαγράψουμε την ιστορία, ήταν βασικό για την προσέγγισή μας να διατηρήσουμε το αρχικό εξοχικό σπίτι και να το κάνουμε έμπνευση για τη νέα αρχιτεκτονική. Το αποτέλεσμα είναι παλιό και νέο να ενώνονται αρμονικά μεταξύ τους αλλά και με το τοπίο.” λέει ο Guttfield.

copy of 8 cherry tree houseback garden view guttfield architecture will scott copy of 16 cherry tree house front of house view guttfield architecture will scott copy of 18 cherry tree house front of house view into living space guttfield architecture will scott copy of 20 cherry tree house open plan family kitchen space and bespoke dining table guttfield architecture will scott copy of 25 cherry tree house view of bedroom on first floor guttfield architecture will scott copy of 26 cherry tree house dressing room connecting to master bedroom guttfield architecture will scott copy of 28 cherry tree house master bedroom and balcony guttfield architecture will scott

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
big pilot hires 0
Το νέο Big Pilot 43 της IWC Schaffhausen