Quantcast
la invernada gaaa chile house dezeen hero a

La Invernada: Το στούντιο Guillermo Acuña Arquitectos δημιουργεί μια ανατρεπτική κατασκευή σε δάσος της Χιλής

Η νεωτεριστική καμπίνα σε σχήμα A-frame είναι ένα υλοποιημένο project του στούντιο από τη Χιλή, Guillermo Acuña Arquitectos Asociados και αποτελείται από ξύλο και ένα πολυμερές υλικό ικανό να αντανακλά τις σκιές των δέντρων κατά τη διάρκεια της ημέρας και να φωτίζεται τη νύχτα.

Είναι εμβαδού 54 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στην περιοχή Curicó της Χιλής, τοποθετημένο σε μια πλατφόρμα από ξύλο και μέταλλο, μέσα δάσος. “Το έργο σχεδιάστηκε ως ένα αντικείμενο που δεν ανήκει στον τόπο και το οποίο μπορεί να εξαφανιστεί ανά πάσα στιγμή.” σύμφωνα με περιγραφή του γραφείου.

la invernada gaaa chile house dezeen 2364 col 50

Ονομάζεται La Invernada, έχει μια πολυστρωματική δομή η οποία αποτελείται: από ξύλο πεύκου Χιλής, τοίχους από εύκαμπτο πολυανθρακικό υλικό πάχους οκτώ χιλιοστών και προστατευτικό πλέγμα.“Το προστατευτικό πλέγμα εκτός από το ρόλο του χρωματισμού του ανοιχτού χρυσού (όπως το χρώμα των φύλλων βελανιδιάς το φθινόπωρο)  που προσδίδει, ενεργεί και ως προστατευτικό κάλυμμα από καταιγίδες, προστατεύοντας από άγκιστρα και κλαδιά που θα μπορούσαν να σπάσουν το δεύτερο στρώμα. “

Το σπίτι έχει κεκλιμένους τοίχους, οι οποίοι προσφέρουν εκτεταμένη θέα στο εξωτερικό, και καμπύλη οροφή. Η κατασκευή, σύμφωνα με το στούντιο, χρειάστηκε συνολικά 20 ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Το ξύλο πεύκου κόπηκε και συναρμολογήθηκε επί τόπου με ξύλινους συνδέσμους και βίδες για να σχηματιστεί η καμπύλη οροφή και οι δύο κεκλιμένοι τοίχοι. Το πολυανθρακικό υλικό χρησιμοποιήθηκε για να “κλείσει” τα ανοίγματα ώστε να επιτρέπει στο φως της ημέρας να πλημμυρίζει το σπίτι ενώ το πλέγμα τοποθετήθηκε κατά μήκος των μεγαλύτερων τοίχων.

Το La Invernada, είναι προσβάσιμο από ένα ξύλινο μονοπάτι που περνά μέσα από το δάσος και χωρίζεται λίγο πριν την είσοδο για να οδηγήσει κάτω από την πλαγιά.

Το ισόγειο του σπιτιού διαθέτει σαλόνι με ξυλόσομπα και μικρή κουζίνα στο μπροστινό μέρος, ένα μικρό μπάνιο και ένα υπνοδωμάτιο στο πίσω μέρος. Συνολικά, το σπίτι έχει τρεις ορόφους . Μια σκάλα οδηγεί στον πρώτο και δεύτερο όροφο, οι οποίοι και οι δύο καλύπτονται με μεγάλα μαξιλάρια αποτελώντας μέρη για χαλάρωση απολαμβάνοντας τη θέα στο δάσος.

la invernada gaaa chile house dezeen 2364 col 2 la invernada gaaa chile house dezeen 2364 col 6 scaled 1 la invernada gaaa chile house dezeen 2364 col 9 scaled 1 la invernada gaaa chile house dezeen 2364 col 12 scaled 1 la invernada gaaa chile house dezeen 2364 col 28 scaled 1

Φωτογραφίες | Cristobal Palma
Source| Treehugger

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR