Quantcast
ncaved 1

Το αριστουργηματικό NCaved House στη Σέριφο, δημιούργημα των Mold Architects

Σχεδιασμένο από τους MOLD Architects, το nCAVED στη Σέριφο, μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ώς ένα μοναδικό δημιούργημα του βράχου που το φιλοξενεί.

Οι εσωτερικοί του χώροι δέχονται το φυσικό φως εύκολα λόγω του σχεδιασμού του και ταυτόχρονα προσφέρουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Η πρόσοψη από τσιμέντο και πέτρα βοηθάει ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος του κεκλιμένου εδάφους, ενώ τα γυάλινα πάνελ «πλημμυρίζουν» το εσωτερικό με παραθαλάσσιες παραστάσεις.

Οι εντυπωσιακές σκάλες τόσο εντός όσο και εκτός τραβούν την προσοχή με τη μινιμαλιστική τους ακρίβεια, δίνοντας έντονο χαρακτήρα και μια γαλήνια ομορφιά στο δημιούργημα των  MOLD Architects.
Τα υλικά, οι παλέτες των χρωμάτων και η σχεδιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ οριζόντιων και κατακόρυφων γραμμών, δείχνουν την εμπειρία των αρχιτεκτόνων σε αντίστοιχα project.

ncaved 7

Η Ηλιάνα Κερεστετζή, founder των MOLD Architects (το 2011) ήταν αυτή που ανέλαβε το έργο με τον Μάνο Κερεστετζή να ενεργεί ως συμβουλευτικός αρχιτέκτονας. Η ομάδα σχεδιασμού περιελάμβανε επίσης τον Κωνσταντίνο Βλαχούλη και τον Μιχάλη Ξηροκώστα.

Η Σέριφος είναι ένα από τα  220 – και πλέον- νησιά που σχηματίζουν τις Κυκλάδες και σε αντίθεση με τα πιο γνωστά (Μύκονος, Σαντορίνη) είναι λιγότερο τουριστική και ως εκ τούτου ιδανικός προορισμός διακοπών.

ncaved 6

ncaved 2 ncaved 3 ncaved 4 ncaved 5 ncaved 8 NCAVED MOLD 18 NCAVED MOLD 14 NCAVED MOLD 28 NCAVED MOLD 34 NCAVED MOLD 39 NCAVED MOLD 36 NCAVED MOLD 3

Φωτογραφίες | Γιώργης Γερόλυμπος

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR