Quantcast
Suspended House OFFICE MUTO Pavlidis Architect 101

Γαλλία: Το Suspended House του αρχιτεκτονικού γραφείου OFFICE MUTO

Το Suspended House δημιουργήθηκε ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην επιθυμία των κατοίκων της πόλης να προσεγγίσουν τη φύση ενώ ζουν ακόμα στην πόλη.

Το έργο δεν είναι κάτι άλλο από μια ελαφριά ξύλινη κατασκευή που κατασκευάστηκε πάνω από ένα υπάρχον γκαράζ και αποτελεί την καινοτομία που χρειάζονταν οι κάτοικοι στα προάστια του Παρισιού, όπου οι διαθέσιμες εκτάσεις δεν είναι μεγάλες.
Μια συγκεκριμένη κατασκευή επιτρέπει τη δημιουργία ενός νέου αιωρούμενου ισογείου που κυριαρχεί στο περιβάλλον – έτοιμο να καλωσορίσει την ελαφριά ξύλινη κατασκευή του κτιρίου, μαζί με μία βεράντα ή και κήπο.
Τα παράθυρα τοποθετούνται σύμφωνα με τα γύρω δέντρα της γειτονιάς και τον κήπο για να δίνουν την αίσθηση της άμεσης πρόσβασης στη φύση.

Τα δέντρα και οι λεπτές ακτίνες του φωτός που φιλτράρονται μέσω των φύλλων τους επιτρέπουν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας σε αντίθεση με αυτή του ρυθμού της πόλης που δεν απέχει παρά μόνο λίγη απόσταση. Υπό αυτήν την έννοια, το έργο επιτρέπει στον χρήστη όχι μόνο να αισθάνεται κοντά στη φύση αλλά να είναι κιόλας. Έχοντας και την επιλογή όμως, της εύκολης πρόσβασης στην πόλη .

Λειτουργεί ως “το σπίτι του Σαββατοκύριακου”,  μιας και εμπνέει την αίσθηση της ανασταλτικής στιγμής επιτρέποντας έτσι την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ αυτού και της ενεργής ζωής της πόλης.

Το εσωτερικό ξύλινο υλικό,  η ακρίβεια στη λεπτομέρεια και η απλότητα του σχεδίου δημιουργεί έναν χώρο που είναι ζεστός, οικείος, νηφάλιος και όμως “μεστός” στην έκφρασή του – ένας χώρος που αφήνει πολύ χώρο για μια αρμονική ζωή.

Suspended House OFFICE MUTO Pavlidis Architect 23 Suspended House OFFICE MUTO Pavlidis Architect 27 Suspended House OFFICE MUTO Pavlidis Architect 96 Suspended House OFFICE MUTO Pavlidis Architect 105 Suspended House OFFICE MUTO Pavlidis Architect 86 Suspended House OFFICE MUTO Pavlidis Architect 28 Suspended House OFFICE MUTO Pavlidis Architect 57

Φωτογραφίες| Alexandre Pavlidis

Source| ArchDaily

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR