Quantcast
Tiing Hotel Bali HERO 1024x663 1

Το απομονωμένο θέρετρο Tiing Tejakula στην εντυπωσιακή ζούγκλα του Μπαλί

Το Tiing Tejakula στο Μπαλί είναι ένα συγκρότημα με παραθεριστικές βίλες οι οποίες αποτελούνται από δομικά και διακοσμητικά στοιχεία μπαλινέζικης επιρροής με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια τροπική εκδοχή του μπρουταλισμού. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Μπαλί, μακριά από τα πολυσύχναστα τουριστικά σημεία στο νότο.

Tiing Hotel Bali 02

Σχεδιασμένo από τον Αυστραλό Nic Brunsdon σε συνεργασία με το τοπικό studio MANGUNING, κάθε εξοχική του κατοικία διαθέτει ιδιωτική βεράντα και πισίνα, που περιβάλλεται από πανύψηλες πλάκες από μπετόν για ιδιωτικότητα και ανεμποδιστη θέα στον ωκεανό από τη μια πλευρά και στο βουνό και τη ζούγκλα από την άλλη.

Tiing Hotel Bali 03 Tiing Hotel Bali 01 Tiing Hotel Bali 13

Το μπαμπού – το οποίο είναι άφθονο στο Μπαλί – έχει συμπιεστεί στο εξωτερικό των πλακών αυτών ώστε η ματιέρα του σκυροδέματος να προσομοιάζει σχηματικά με αυτή των καλαμιών, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή των πορτών και στις επενδύσεις των τοίχων. “Τα υλικά και οι τεχνικές επισκευής που έχουν χρησιμοποιηθεί στο έργο επιλέχθηκαν ώστε να εναρμονίζονται με το τοπικό πλαίσιο και το κλίμα.”, εξηγεί ο Brunsdon.

Tiing Hotel Bali 20 Tiing Hotel Bali 12
Η χωροθέτηση και διακόσμηση στους εσωτερικούς χώρους του resort είναι σκόπιμα σποραδική και απλή, με έπιπλα και φωτισμό κυρίως από ξύλο και ραττάν. Η μπανιέρα βρίσκεται κάτω από έναν φεγγίτη, περιτριγυρισμένη από φυτά.

Tiing Hotel Bali 10 1024x768 1 Tiing Hotel Bali 12 Tiing Hotel Bali 16 1024x768 1 Tiing Hotel Bali 18 Tiing Hotel Bali 11 Tiing Hotel Bali 15

Tiing Hotel Bali 09

Το θέρετρο βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού, σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία και απαιτείται αρκετές ώρες ταξίδι σε δρόμους με στροφές μέσα στο πράσινο.

Το Tiing Tejakula αποτελείται συνολικά από 14 βίλες, καθώς και ένα σπα και εστιατόριο.

Tiing Hotel Bali 21 Tiing Hotel Bali 04 Tiing Hotel Bali 06

Br. Tegal Sumaga, Les, Tejakula, Kabupaten Buleleng, Μπαλί 81173, Ινδονησία

Source| The spaces

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR