Quantcast
CAROLINA

Η κοσμοπολίτικη αύρα & οι διαχρονικές αξίες της Ιταλίδας Carolina Cucinelli

Ο πατέρας της, Brunello Cucinelli, ίδρυσε την εταιρεία του σε ηλικία 25 ετών δίνοντας στην αγορά υψηλής ποιότητας κασμιρένια ενδύματα. Μαζί με τη σύζυγό του Federica Benda, βασικό τους μέλημα ήταν η προσοχή στις γυναίκες και τους άνδρες που απαρτίζουν την εταιρία τους, πολύ πριν ο κόσμος αρχίσει να μιλά για κοινωνική ευθύνη.

Το ζευγάρι έχει δύο κόρες, την Camilla, 39 ετών και την Carolina, 30 ετών η οποία ζει στο Σολομέο, το χωριό στο οποίο ο Cucinelli μετέφερε την παραγωγική του δραστηριότητα προστατεύοντας τη γύρω αρχιτεκτονική και φύση.

1608726442916848 brunello cucinelli lofficielitalia

Η Carolina αισθάνεται ότι έχει καθήκον να μείνει στο πλευρό του πατέρα της όσο το δυνατόν περισσότερο και να απορροφήσει το χάρισμα του.

Λατρεύει τη μόδα και είναι λάτρης της τέχνης. Από τα πρώτα χρόνια, μετά την αποφοίτηση της, βρέθηκε δίπλα στον πατέρα της,  παρακολουθώντας τα στάδια της παραγωγής, δειγματισμούς σε νήματα και προμήθεια υλικών, μαθαίνοντας όλα τα μυστικά του κασμίρ.

Στην πραγματικότητα δεν έχει συγκεκριμένο αντικείμενο εργασίας αλλά είναι δίπλα στον πατέρα της και μεταξύ άλλων,  τον βοηθά να επικοινωνεί τη φιλοσοφία του brand στους πελάτες και να σχεδιάζει το μέλλον της εταιρείας.

1608726476558189 brunello cucinelli sfondo lofficielitalia

Σε συνέντευξή της στο L’OFFICIEL εκμυστηρεύεται ότι δεν είναι εύκολο να δουλεύει με τον πατέρα της μιας και πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό χαρακτήρα, πολύ απαιτητικό, ίσως ακόμη πιο απαιτητικό με εκείνη, πράγμα λίγο τραυματικό στην αρχή.  “Στη δουλειά, μας έχει πει πάντα να θεωρούμε τον εαυτό μας σαν όλους τους άλλους και να αναλαμβάνουμε ευθύνες. Μια στάση κατά τη γνώμη μου πολύ σωστή, αν και μερικές φορές μου προκαλούσε πολύ άγχος και φόβο. Σήμερα νομίζω έχω βρει μια καλή ισορροπία και επιθυμία μου είναι να συνεχίσω να είμαι στην εταιρία για πολλά ακόμη χρόνια.”

Στην ερώτηση για το πιο ήταν το πιο σημαντικό μάθημα που πήρε από τον πατέρα της, αναφέρει: “Να παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου και να κατανοώ τις ανάγκες τους. Υπάρχουν εκείνοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ή εκείνοι που χρειάζονται μόνο μια λέξη ενθάρρυνσης για να συνεχίσουν. “

Για τη μητέρα της, λέει: ” Η μητέρα μου είναι ο πραγματικός πυλώνας της οικογένειας, γιατί ήταν πάντα εκεί μιας και ο πατέρας μας ταξίδευε πολύ. Η μητέρα μου είναι πηγή έμπνευσης και όπως και αυτή, θέλω να είμαι πάντα εκεί, όχι για εμένα, αλλά για να στηρίζω τους άλλους. “

1608726484266618 camilla cucinelli lofficielitalia

Η τελευταία ερώτηση και απάντησή της συνοψίζει τη φιλοσοφία και τις αξίες της Ιταλίδας συνεχίστριας του brand:

Εάν επρόκειτο να γράψεις ένα γράμμα σήμερα για να το διαβάσει ο γιος σου όταν γίνει 18, τι θα έγραφες;

“Να μην φοβάσαι. Να ζεις χωρίς να φοβάσαι την κρίση των άλλων. Έτσι θα μάθεις να ξεχωρίζεις τι είναι σωστό και τι λάθος. Όταν αισθάνεσαι ότι κινείσαι σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες σου, τότε είναι η ώρα να προχωρήσεις κατευθείαν στο δρόμο σου. Να σέβεσαι τους άλλους, θεμελιώδης προϋπόθεση για να σε σέβονται και οι άλλοι και για να είσαι αξιόπιστος. Και ποτέ μην πιστέψεις ότι είναι πολύ αργά για να κάνεις αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο.”

Source | L’OFFICIEL 

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR