Quantcast

Jenna Lyons: Η τολμηρή designer με την ισχυρή προσωπικότητα

Η Jenna Lyons, πρώην πρόεδρος και creative director της J.Crew, θέσεις τις οποίες κατείχε για αρκετά χρόνια, μιλάει στο AD για την τολμηρή φιλοσοφία της, την αγάπη της στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων και για τη νέα τηλεοπτική εκπομπή Stylish With Jenna Lyons.

Τρία χρόνια μετά την αποχώρηση της από το brand J. Crew, η Lyons επιστρέφει με την Sort of Creative, μια νέα εταιρεία σχεδιασμού στον χώρο του σπιτιού, της ομορφιάς και της μόδας.

Όντας πίσω από εμφανίσεις που έχουν κάνει η Michelle Obama, η Lena Dunha, η Lupita Nyong’o και ταυτόχρονα ως style icon και η ίδια, κάνει ένα βήμα μπροστά και πρωταγωνιστεί  στο show Stylish With Jenna Lyons.

“If you’re going to do something, do it big.” – Jenna Lyons 

“Είναι δώρο, στην ηλικία μου, να είμαι σε θέση να ξεκινήσω ξανά και να κάνω πράγματα που δεν έχω κάνει ποτέ πριν” αναφέρει. “Πολλή από την εμπειρία μου προέρχεται από όλα αυτά, τα διαφορετικά μεταξύ τους πράγματα, με τα οποία έχω καταπιαστεί στο παρελθόν. Αυτό που κάνω τώρα όμως, δε μοιάζει με αυτά που έχω κάνει πριν, κάτι που είναι καταπληκτικό.”

Κατά τη διάρκεια των 27 ετών της στο brand J.Crew, η Lyons έγινε γνωστή για το απαιτητικό μάτι, την αλάνθαστη αίσθηση του χρώματος και την παράξενη ικανότητά της να δίνει πνοή ακόμη και στα πιο απλά και βασικά πράγματα. Πούλιες για την ημέρα, πιτζάμες για νύχτα, animal prints, άφθονα κοσμήματα – όλα φέρουν την υπογραφή της.
Εκτός από τη μόδα, αγάπη της αποτελεί και το interior design. Η μαύρη, λευκή και γκρι παλέτα, ο κίτρινος καναπές  και το ζεβρέ χαλί  στο παλιό της σπίτι στην Park Slope προκάλεσαν φρενίτιδα στο Pinterest όταν δημοσιεύθηκαν σε περιοδικό το 2008.

Η Lyons ήταν πάντα γενναιόδωρη με συμβουλές σχετικές με το στυλ και το design. Όταν χρειάστηκε να δώσει συμβουλές στον αδερφό της και σε φίλους της σχετικά με εργασίες στο σπίτι με διαφορετικά budget, διαφορετικά στυλ και μεγέθη εβγαλε το εξής συμπέρασμα:  “Όλοι είχαν τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Δεν ήταν σίγουροι από πού να ξεκινήσουν. Δεν ήξεραν πού να ψάξουν. Φοβόντουσαν να αγοράσουν οτιδήποτε μήπως  κάνουν λάθος.”. Και κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση για την νέα αυτή παραγωγή, το συμβουλευτικό show Stylish With Jenna Lyons.
Η σειρά, οκτώ επεισοδίων ακολουθεί την Lyons και τους συναδέλφους της, καθώς χτίζουν την επιχείρηση Sort of Creative (η οποία αρχικά ονομάστηκε Jenna Lyons L.A.D., συντομογραφία για το Life After Death). Η ομάδα αναλαμβάνει σχεδιαστικά project: από την ανακαίνιση ενός αρχοντικού στο Μπρούκλιν έως την ανανέωση γραφείων εταιρείας στο SoHo.
Πώς ήταν η εμπειρία μπροστά από τις κάμερες;  ” Όταν οι κάμερες ανοίγουν για πρώτη φορά, είσαι άκαμπτος και αδέξιος, αλλά τελικά ξεχνάς ότι είναι εκεί. Ήταν πολύ επεμβατικό αλλά την ίδια στιγμή πολύ διασκεδαστικό.”‘ λέει γελώντας.

Η Lyons λέει ότι προτιμά να εργάζεται εντός προϋπολογισμού  και ότι είναι τέχνη να “κλέβεις” στην εμφάνιση κάνοντας κάτι να φαίνεται ακριβότερο από ότι είναι με κάποια τρικς. Για παράδειγμα τα άψογα λευκά γραφεία στα headquarters της είναι φτιαγμένα από ξύλο από μαγαζί DYI επίπλων και ειδών σπιτιού. Είναι επίσης ειδική στο να επιλέγει ακριβώς το σωστό χρώμα για κάθε χώρο. Επιπλέον η καθοδήγηση που προσφέρει η Lyons σχετικά με την αντιπαραβολή αναλογιών, τις υφές, την υιοθέτηση μιας οπτικής, η δημιουργία στην ουσία, μιας ιστορίας πίσω από κάθε χώρο, δημιουργεί μια πιο ενδιαφέρουσα τελική εικόνα. Ο ενθουσιασμός της για το design είναι χαρακτηριστικός κάτι που βγαίνει στο αποτέλεσμα. Αυτό με το οποίο κλείνει είναι:  “Όταν φτιάχνεις ένα δωμάτιο, πρέπει να θυμάσαι ότι φεύγοντας από αυτό πρέπει να σου “μένει” κάτι πραγματικά ξεχωριστό.”

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR