Quantcast

Rick Owens: Η σημαντική επιρροή του dark glam σχεδιαστή στον κόσμο των υποδημάτων

Όλη η πορεία του Rick Owens, από το ξεκίνημά του στο Λος Άντζελες μέχρι στο Παρίσι σήμερα, χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα που δεν γνωρίζει όρια. Πρόκειται για έναν σχεδιαστή ο οποίος δεν αποτυγχάνει ποτέ να εντυπωσιάζει με νέες ιδέες και πολυαναμενόμενα shows σε κάθε Εβδομάδα μόδας.

Αν τα ρούχα του θεωρούνται φουτουριστικά με στοιχεία grunge, τα παπούτσια του αποτελούν ωδή στην εναλλακτική ροκ. Από το ντεμπούτο του στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης το 2002, ο Owens ήταν στην πρώτη γραμμή του anti-fashion, δίνοντας έμφαση σε υποδήματα: από μινιμαλιστικά πάνινα παπούτσια έως εξαιρετικά χοντρά σανδάλια και μπότες με ψηλά και χοντρά τακούνια-πλατφόρμες.

 

 

Ενώ πολλές από τις δημιουργίες του Owens απευθύνονται σε πιο πειραματικούς λάτρεις της μόδας, οι συνεργασίες του έχουν συγκεντρώσει ένα διαφορετικό αλλά εξίσου ενθουσιώδες κοινό. Η τετραετής του συνεργασία με την Adidas, τον έκανε αγαπημένο μεταξύ των sneakerheads, φέρνοντας στοιχεία υψηλής μόδας στην κοινότητα των streetwear.

Με την τιμή μεταπώλησης να φτάνει μερικές χιλιάδες δολάρια, τα Geobaskets Rick Owens (επίσης γνωστά ως Dunks) είναι από τα πιο αξιοσημείωτα παπούτσια του σχεδιαστή. Τα ασπρόμαυρα δερμάτινα μποτάκια, πρώτη  εμφάνιση έκαναν στη συλλογή του Owens, F/W 2006, και γεγονός είναι ότι μοιάζουν με το μοντέλο Air Force 1s της Nike. Η αναφορά ήταν αρκετά προφανής γι’ αυτό και ο Owens στη συνέχεια επανασχεδίασε τα Geobaskets με κάποιες διαφοροποιήσεις. Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει με το Ramones, ένα δερμάτινο παπούτσι που εμπνέεται από το Chuck Taylors της Converse.

Αυτή τη στιγμή είναι στον τρίτο χρόνο της συνεργασίας του με την Birkenstock και την ερχόμενη άνοιξη θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή στα best seller σανδάλια του brand, Arizona και Boston.

Ο Owens έχει επίσης μια τριετή συνεργασία με την ετικέτα sneaker Veja, που πρόσφατα κυκλοφόρησε μια κοινή capsule συλλογή πάνινων παπουτσιών. Η συνεργασία με τη γαλλική μάρκα υποδημάτων ήταν κάτι που επιδίωξε ο σχεδιαστής λόγω της δέσμευσης του brand στην αειφορία και του επέτρεψε να υλοποιεί τα σχέδια του χρησιμοποιώντας οργανικά, ανακυκλωμένα υλικά.


Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών της επαγγελματικής του πορείας, ο Owens ανέπτυξε ένα ξεχωριστό στυλ όχι μόνο στα ρούχα αλλά και  στα υποδήματα. Είτε με εμπορικά επιτυχημένες συνεργασίες ή πρωτοποριακές δημιουργίες που ανατρέπουν τις παραδοσιακές έννοιες της μόδας, έκανε τα παπούτσια μέρος της υπογραφής του.

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR