Quantcast

Η πολυτελής απλότητα του Azoris Royal Garden Hotel των Box:Arquitectos

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται στην Πόντα Ντελγκάδα, την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της συστάδας νησιών Αζόρες. Στόχος της ανακαίνισης από τους Box:Arquitectos ήταν να δοθεί μια νέα πνοή στο ήδη υπάρχον ξενοδοχείο, χωρίς όμως να υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τη φιλοσοφία του.

Για παράδειγμα, ο Ιαπωνικός κήπος που υπάρχει εξωτερικά, όχι μόνο δεν έπρεπε να αμεληθεί αλλά αντιθέτως να ενισχυθεί η πράσινη αυτή φιλοσοφία, πράγμα όχι εύκολο γιατί αποτελεί πρόκληση λόγω του ότι απαιτεί τεχνογνωσία, οργάνωση και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Το “Τατάμι” είναι το στοιχείο που εμπεριέχει τις παραπάνω αρχές. Σε αυτό λοιπόν βασίστηκε η σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν , όχι μόνο λόγω του χαρακτήρα του αλλά και λόγω της ρυθμιστικής του διάστασης, στοιχεία που επηρέασαν καταλυτικά τη δομή και το μέγεθος των δωματίων.

Η χρήση φυσικών υλικών ήταν επιτακτική αναλογιζόμενοι το περιβάλλον που δημιουργείται από αυτόν τον κήπο. Η πέτρα, ο χάλυβας και το ξύλο, αποτελούν τον υλικό πυρήνα  των δωματίων, σε μια ενοποιητική προσπάθεια, παρελθόντος, παρόντος και μελλοντικής ανάπτυξης.

Χρησιμοποιήθηκαν τεχνοτροπίες ικανές να διαφοροποιήσουν παρόμοιους χώρους μεταξύ τους, δίνοντας έτσι διαφορετικότητα/ποικιλία στη διαμόρφωση των δωματίων.

Φωτογραφίες: Ivo Tavares Studio 

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR