Quantcast

Η επιτομή της Σκανδιναβικής αισθητικής σε μια κατοικία στη Σουηδία

Πρόκειται για μια κατοικία της οποίας ο σχεδιασμός μέσα στην απλότητά του, αποτελεί το δυνατό χαρακτηριστικό της. Αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο, καθιστικό, κουζίνα και μπάνιο ενώ έχει και ένα χαρακτηριστικό Σκανδιναβικό μπαλκόνι, μικρό αλλά αρκετό για τη χρήση που έχει.

Βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο κάτι το οποίο του προσδίδει αυτόματα χαρακτήρα.

Η χρωματική παλέτα που έχει επιλεχθεί κυμαίνεται κυρίως σε μπεζ και γκρι αποχρώσεις κάτι που  λειτουργεί πολύ αρμονικά.

Το καθιστικό με τον γκρι καναπέ και το μεγάλο μπεζ χαλί σε συνδυασμό με τον gallery wall σε ταιριαστά χρώματα αποπνέει ηρεμία αλλά και έμπνευση.

Το λευκό, στρογγυλό τραπέζι έχει συνδυαστεί με ελαφριές ξύλινες καρέκλες και ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία που διακατέχει το σπίτι. Το επιδαπέδιο φωτιστικό σε συνδυασμό με τα prints στον τοίχο αποτελεί απλή, όχι εύκολη, και συνάμα ισχυρή διακόσμηση.

Η κρεβατοκάμαρα είναι ορατή από το σαλόνι και χρησιμοποιείται η ίδια παλέτα χρωμάτων στα λευκά είδη π.χ. σεντόνια, καλύμματα, πράγμα που αποτελεί νοητό συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δύο χώρους. Οι μπεζ λινές κουρτίνες που πηγαίνουν από τοίχο σε τοίχο φαίνεται να πλαισιώνουν τον μικρό χώρο του γραφείου ακριβώς μπροστά από το παράθυρο, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερη πινελιά.

Το ξύλινο δάπεδο είναι μια επιλογή που αποτελεί τη βέλτιστη όλων μιας και προσδίδει την απαραίτητη ζεστασιά, ιδίως στις Βόρειες χώρες.

Τα διακοσμητικά στοιχεία απλά (βάζα, λουλούδια, βιβλία) ολοκληρώνουν τους χώρους χωρίς να τους υπερφορτώνουν.

Source Stadshem

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR