Quantcast

Μπρούκλιν: Ένα παλιό εργοστάσιο χρωμάτων μετατρέπεται σε σύγχρονο loft

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα από τα τελευταία ιστορικά εργοστάσια που μετατράπηκαν σε κατοικίες στη συνοικία Dumbo του Μπρούκλιν. Για την ακρίβεια, δύο κτίρια εργοστασίων 100 ετών (ένα του 1891 και ένα του 1921) έτυχαν μιας κομψής και λεπτομερούς μεταχείρισης από την ομάδα αρχιτεκτονικής του αρχιτεκτονικού γραφείου Alloy και την Rebecca Robertson του RR Interiors, οι οποίοι φρόντισαν να διατηρηθούν πολλά από τα ιστορικά στοιχεία των κτιρίων.

Τα βιομηχανικά- από αρχιτεκτονικής άποψης- χαρακτηριστικά προκάλεσαν το δημιουργικό όραμα των μελετητών για τη δημιουργία ενός loft που θα προορίζεται για μια σύγχρονη οικογένεια στο Μπρούκλιν.

Τεράστια παράθυρα εργοστασιακού στιλ περιβάλλουν το χώρο και εξασφαλίζουν άπλετο φυσικό φως.

Η Rebecca Robertson επιχείρησε να δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι άνθρωποι που ζουν μέσα θα νιώθουν οικεία, το οποίο έχει επιτευχθεί με μαλακές υφές, άνετα έπιπλα, έργα τέχνης και αξεσουάρ διακόσμησης, πολλά από αυτά μοναδικά ευρήματα, που προέρχονται από μικρούς πωλητές και βιοτεχνίες, με αποτέλεσμα να μοιάζουν ότι κάποιος έψαξε πολύ για να τα βρει.

Η ανακαίνιση είχε σαν στόχο να δημιουργηθούν κατοικίες οι οποίες θα περιέχουν ταυτόχρονα χώρους οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως home offices, χώρους στους οποίους θα μπορεί να συγκεντρωθεί η οικογένεια (μεγάλη κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό) και τέλος χώρους οι οποίοι θα προσφέρουν ιδιωτικότητα.

Σημαντικός παράγοντας στο σχεδιασμό ήταν και η ευελιξία. Το μακρύ γραφείο (για δύο) σχεδιάστηκε/ δημιουργήθηκε από το γραφείο Alloy σε συνεργασία με την Braga Woodworks και με την κατάλληλη συναρμολόγηση προκύπτουν δύο γραφεία που μπορούν να μετακινηθούν σε όλο το διαμέρισμα.

Το κυρίως υπνοδωμάτιο έχει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, με μια ουδέτερη χρωματική παλέτα.
Ένας τοίχος από δρυ πίσω από το κεφαλάρι κρύβει έξυπνα την ντουλάπα.

Το παιδικό δωμάτιο διαθέτει μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία, μια λευκή ξύλινη κουκέτα με μίνιμαλ αισθητική ενώ την προσοχή τραβάει το φωτιστικό Lamp de Marseille σχεδιασμένο από τον Le Corbusier.

Φωτογραφίες:Pavel Bendov/Alloy Development

Source Livingetc

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR