Το industrial διαμέρισμα δύο συλλεκτών στο Σικάγο με την εντυπωσιακή θέα

To ρετιρέ διαμέρισμα έχει ύψος κάτι λιγότερο από 3,5 μέτρα, με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή που πλαισιώνουν τη θέα στον ορίζοντα της πόλης. Το εντυπωσιακό σπίτι σχεδιάστηκε/ αναδιαμορφώθηκε από την εταιρεία Wheeler Kearns Architects με έδρα το Σικάγο.

Οι αρχιτέκτονες ανακαίνισαν πλήρως το χώρο μετατρέποντας τον σε μια εξαιρετικά ευρύχωρη κατοικία για τους δύο ιδιοκτήτες οι οποίοι είναι συλλέκτες έργων σύγχρονης τέχνης και επίπλων και αυτό που ήθελαν ήταν ένας χώρος που θα φιλοξενούσε εκτός από τους ίδιους, την εκτενή συλλογή τους.

Το υπνοδωμάτιο επισκεπτών χωρίζεται από τον κύριο χώρο διαβίωσης με συρόμενες ξύλινες πόρτες – η μία για να απομονώνει το υπνοδωμάτιο και η άλλη προσφέρει την επιλογή να συμπεριληφθεί η τηλεόρασης ως μέρος αυτού.

Ένας τοίχος με  μεταλλικά ράφια φιλοξενεί προσωπικά βιβλία και αντικείμενα ενώ η μεταλλική σκάλα από χάλυβα ανεβαίνει στο δεύτερο επίπεδο της βιβλιοθήκης. Τα μεταλλικά αυτά στοιχεία ενισχύουν την industrial αισθητική του χώρου.

Το δάπεδο είναι από καρυδιά κάτι που τραβάει την προσοχή και την ίδια στιγμή είναι ανθεκτικό.

Ο χώρος του καθιστικού είναι το επίκεντρο του διαμερίσματος, όχι άδικα, λόγω της συγκλονιστικής θέας στην πόλη.

Στην άλλη άκρη του διαμερίσματος βρίσκεται μια μεγάλη κουζίνα ενιαίας διαρρύθμισης με μαρμάρινες επιφάνειες, ντουλάπια από κόκκινη λάκα και μια τραπεζαρία ακριβώς από έξω.

Η κύρια κρεβατοκάμαρα είναι κομψή, με πλωτά κομοδίνα τοποθετημένα σε έναν μοντέρνο ξύλινο τοίχο ενώ το βεστιάριο αποτελεί πρακτική και συνάμα μια-ακόμη- πολυτελή προσθήκη στην κατοικία.

Φωτογραφίες: Tom Rossiter Photography
Source Livingetc

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
O Ολυμπιονίκης freestyle skier Gus Kenworthy, στη νέα καμπάνια της PRADA