Quantcast

Το εμβληματικό εστιατόριο Savoy στο Ελσίνκι & η εντυπωσιακή αναπαλαίωσή του

Από την Αρετή Ζώρου


Στην καρδιά της Φινλανδικής πρωτεύουσας, το μοντέρνο εστιατόριο Savoy, υπέστη μια ανανέωση κάτω από την επίβλεψη της Ilse Crawford.

Το εστιατόριο του Ελσίνκι, άνοιξε για πρώτη φορά το 1937, από τους αρχιτέκτονες Aino και Alvar Aalto. Το ζευγάρι δημιούργησε το εσωτερικό του με σκοπό να αποπνέει μια αίσθηση άνεσης και οικειότητας, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ξύλο σε συνδυασμό με έντονα χρώματα.

«Η δουλειά μας ακολουθεί το αυθεντικό εσωτερικό των Aalto, πηγαίνοντας το εστιατόριο πίσω στην αρχική του κατάσταση, ανανεώνοντας το όμως για το σήμερα. Το Savoy χρειαζόταν μια μικρή επιδιόρθωση και λίγη αγάπη, αλλά δεν είχε ανάγκη από επανεφεύρεση», δηλώνει η Ilse Crawford.

Στις καρέκλες και τους καναπέδες, αλλάχτηκε το ύφασμα, εστιάζοντας σε μια χρωματική παλέτα από απαλό καφέ, μαύρο και λευκό, χρώματα που ταιριάζουν αρμονικά με το υπάρχον χρωματικό πλαίσιο των Aalto. Η διάταξη του χώρου επίσης τροποποιήθηκε ώστε να πλησιάσει τις αρχικές αναλογίες του χώρου, όπως φαινόταν σε παλιές φωτογραφίες και ζωγραφιές των Aalto.

Source Thespaces

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR